Πολλά θέματα, εντάσεις, κόντρες και σημαντικές αποφάσεις είχε το Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στο ΕΠΑΛ Ωρωπού. Κύριο θέμα αναδείχθηκε η σύμβαση με τον ιδιώτη στον τομέα της καθαριότητας για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων καθώς και η αιτιολόγηση της αποχώρησης του Πέτρου Δέδε από τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής.

Οι ανακοινώσεις που “άναψαν τα αίματα”

Η αρχή έγινε με τις ανακοινώσεις οι οποίες άνοιξαν με την πολυσυζητημένη αποχώρηση του Πέτρου Δέδε από την “Συνεργασία Ευθύνης”. Ο πρώην Αντιδήμαρχος εξήγησε τους λόγους της απόφασής του όπως παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Αμέσως μετά επικράτησε ένταση στο Δ.Σ. όταν υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ Επαμεινώνδα Δημητρίου και Γιώργου Γιασημάκη καθώς και άλλων συμβούλων στο φόντο της ανεξαρτητοποίησης Δέδε – θέμα που είδατε πρώτοι στο Oropos News.

Δείτε το εδώ

Το ζήτημα της καθαριότητας του Δήμου

Στην συνέχεια άνοιξε το πολύ μεγάλο ζήτημα της αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων που οδήγησε σε συζήτηση για την κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και σε σύγκρουση του Αντιδημάρχου Κων. Λίτσα και του Δημάρχου Γ. Γιασημάκη, κάτι που διαβάσατε στο Oropos News.

Δείτε τα βίντεο εδώ

Ο Αντιδήμαρχος, Ευάγγελος Ηλιάσκος τοποθετήθηκε κρίνοντας ότι η σύμβαση με τον εργολάβο στην καθαριότητα, δεν συμφέρει τον Δήμο και ότι είναι ίδια και απαράλλαχτη με αυτή της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ζήτησε έτσι νέο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα λεπτομερώς.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης απάντησε στους δύο Αντιδημάρχους εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο η σύμβαση με τον εργολάβο θα λειτουργήσει, διαφωνώντας με τα λεγόμενα των δύο Αντιδημάρχων.

Ο Διονύσης Καμπιώτης μίλησε για «πολιτισμικό σοκ» σχολιάζοντας τα λεγόμενα των δύο Αντιδημάρχων, Λίτσα και Ηλιάσκου, για τα «πλαστά» στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας τα οποία οι ίδιοι παραδέχθηκαν και ζήτησε να έρθει το θέμα άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης δήλωσε για το ζήτημα πως «πέντε χρόνια ξέρουμε πως ο Δήμος δεν μπορεί να καθαριστεί χωρίς τη βοήθεια εργολάβου, γι’ αυτό και ψηφίσαμε την αναγκαιότητα της σύμβασης». Επιπλέον, ζήτησε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της σύμβασης σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη, απεύθυνε τρείς ερωτήσεις προς τον νυν Δήμαρχο Ωρωπού αναφορικά με α) Την συμπερίληψη του γηπέδου Αφιδνών στον προγραμματισμό των γηπέδων του Δήμου β) Την τήρηση των διαδικασιών αναφορικά με την παρουσία μικροπωλητών στο πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στον Αυλώνα και γ) για το χρέος στην ΕΥΔΑΠ.

Μάλιστα, το ζήτημα της παρουσίας μικροπωλητών στο πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στον Αυλώνα πήρε διαστάσεις καθώς απ’ ότι φάνηκε, δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται με τον Γιώργο Γιασημάκη να απαντά στον Θωμά Ρούσση και τον Διονύση Καμπιώτη να σχολιάζει πως ”έχει χαθεί το μέτρο”.

Η συζήτηση για τα κεντρικά θέματα της ημερήσιας διάταξης είχαν περισσότερο τεχνικό χαρακτήρα ενώ άλλα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Τα θέματα να υπερψηφίστηκαν με τις ψήφους της συμπολίτευσης και των ανεξαρτήτων συμβούλων.

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην πλατεία Ηρώων

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο έκλεισε με την συζήτηση για το ζήτημα της τοποθέτησης κεραίας 5G στην ταράτσα πολυκατοικίας στην Πλατεία Ηρώων. Ο Διονύσης Καμπιώτης επισήμανε την αναγκαιότητα της αποτροπής της εγκατάστασης της κεραίας αυτής σε μια περιοχή κεντρική, πολυπληθή και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το δημοτικό σχολείο. Θέση για το ζήτημα πήραν και ο Ιωάννης Κανελλόπουλος καθώς και ο Κωνσταντίνος Λίτσας.