Πολύ μεγάλο ζήτημα δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, με την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Κωνσταντίνου Λίτσα, σχετικά με το ζήτημα της σύμβασης με τον εργολάβο που θα αναλάβει την αποκομιδή των ογκωδών (μεγάλα κλαδιά και κηπαία). Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κατήγγειλε πως τα στοιχεία της μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας δεν συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας χαρακτηρίζοντάς τα ως «αναληθή».

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η σύμβαση θα είναι οικονομικώς ζημιογόνα για τον Δήμο Ωρωπού ενώ επισήμανε ότι ο εξοπλισμός που πρόκειται να παρέχει ο εργολάβος «δεν είναι απαραίτητος» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Έτσι, πρότεινε αντ’ αυτού την άμεση επαναλειτουργία των μηχανημάτων του Δήμου, την αναβάθμιση του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου ενώ από τον εργολάβο προτείνει την παροχή μόνον εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Η απάντηση του Γιώργου Γιασημάκη: “Ήσασταν θλιβερή μειοψηφία στην δημοτική ομάδα’

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος απάντησε έντονα στον κ. Λίτσα: ‘’Μην ξεχνάτε ότι έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο και ότι ήσασταν θλιβερή μειοψηφία στην δημοτική ομάδα’

Επικεντρώθηκε στην σοβαρότητα του προβλήματος αναγνωρίζοντας ότι ο Δήμος πάσχει στο κομμάτι της καθαριότητας. «Έχουμε πρόβλημα» είπε ο Δήμαρχος φωτογραφίζοντας τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Λίτσα λέγοντας ‘’Δεν θα πληρώνει ο τόπος και οι δημότες σε καμία περίπτωση τα «θέλω» κανενός, όποιος και αν είναι αυτός, ούτε τα ιδεολογικά του καθενός’’.

Ανέφερε ότι καθημερινά οι αρμόδιοι του Δήμου δέχονται καταγγελίες και μηνύσεις για το ‘’ότι είναι πεταμένα σε διάφορα σημεία κλαδιά και κινδυνεύουν γίνουν χωματερές. Γίνονται χωματερές! Αυτά πρέπει να καθαριστούν’’ είπε ο Δήμαρχος. Παραδέχεται έτσι ότι υπάρχουν χωματερές και ότι η κατάσταση στον Δήμο στο κομμάτι της καθαριότητας έχει σοβαρότατα προβλήματα για τα οποία δεν υπάρχει η θέληση να λυθούν.

«Αν κάποιος δεν θέλει να καθαριστούν ή δεν θέλει να καθαρίσει να μας το πει. Και να μας πει και γιατί δεν θέλει» δήλωσε ο Γιώργος Γιασημάκης.

Κλείνοντας δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί λέγοντας ότι ‘’σε καμία περίπτωση όσο είμαι εγώ Δήμαρχος δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο Δήμος Ωρωπού θα καθαρίσει, όσο και αν φωνάζουν κάποιοι όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι’’.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας ζήτησε από τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την φράση «θλιβερή μειοψηφία» λέγοντας ότι «δεν τον τιμά». Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι παίρνει πίσω το «θλιβερή» όχι όμως και το μειοψηφία αφού όπως δήλωσε ήταν ο μόνος που διαφώνησε για το εν λόγω ζήτημα στην δημοτική ομάδα.