Η αιτιολόγηση της ανεξαρτητοποίησης του Πέτρου Δέδε από τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρώτο χρονικά ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο από την “Συνεργασία Ευθύνης”, Επαμεινώνδα Δημητρίου. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Αυλώνα άσκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή Γιασημάκη για το γεγονός ότι ο κ. Δέδες είναι ο τρίτος κατά σειρά που φεύγει από την θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. Όπως σε ειρωνικό ύφος ανέφερε, και ο κ. Χρυσούλας και ο κ. Δέδες “κάτι θα ξέρανε” που έφυγαν από την ομάδα. “Είχα φύγει και εγώ πρώτος” είπε και αναφερόμενος στον Δήμαρχο Ωρωπού δήλωσε χαρακτηριστικά, “δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζετε”.

Ο κ. Δημητρίου έκρινε πως ο λόγος της φυγής των Αντιδημάρχων είναι ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει “κανέναν δυνατό και καμία ανεξάρτητη φωνή” δίπλα του όπως δήλωσε κάνοντας επίσης λόγο για μια “βρώμικη τεχνική υπηρεσία, με παράνομες παραλαβές έργων, […] που διώχνει μακριά τους Αντιδημάρχους τεχνικών υπηρεσιών με τις αρμοδιότητες της να συγκεντρώνονται στον Δήμαρχο”.

Ακόμη, κατηγόρησε τον Γ. Γιασημάκη πως “εξαγοράζει πολιτικά ό,τι κινείται”, τον προειδοποίησε ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του με αυτές του τις “εξαγορές”.

Η απάντηση του Δημάρχου Ωρωπού

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γ. Γιασημάκης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Δημητρίου: “Μην συγκρίνεστε με τον κ. Δέδε δεν έχετε καμία σχέση” ενώ τόνισε ότι δεν έφυγε μόνος του αλλά πως “εγώ σας έδιωξα”. Τότε ήταν που ο κ. Δημητρίου φωνάζοντας χαρακτήρισε τον Γ. Γιασημάκη “απαίσιο ψεύτη” και τον κατηγόρησε ότι κρύβει την αλήθεια ενώ στον διαπληκτισμό ενεπλάκησαν και μέλη της συμπολίτευσης με τον κ. Χατζηιωάννου να χαρακτηρίζει τον κ. Δημητρίου ως “τραμπούκο” λέγοντάς του “δεν αντέχεις να ακούς, γιατί διακόπτεις; Αν δεν αντέχεις να ακούς βγες έξω”. Την ίδια ώρα ο κ. Δημητρίου φώναζε “κλάψε μόνος σου τώρα” απευθυνόμενος στον Δήμαρχο.

Τον λόγο επιχείρησε την ώρα της έντασης να λάβει ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Αρμυριώτης με τον κ. Δημητρίου και άλλους συμβούλους να διαμαρτύρονται. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν του έδωσε τελικά τον λόγο. Ο Γ. Γιασημάκης έκλεισε λέγοντας ότι “για τον κ. Δημητρίου δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι άλλο, γνωστός είναι” με τον ίδιο να του απαντάει “σας πονάει και φαίνεται“.

Κάπου εκεί οι τόνοι έπεσαν και ο Δήμαρχος πέρασε στο θέμα της εισήγησης με τους τόνους να πέφτουν.