Συνεχίζονται τα παράπονα και οι καταγγελίες που φτάνουν στο Oropos News σχετικά με το ζήτημα της αποκομιδής των μεγάλων (ογκωδών) απορριμμάτων από πολίτες που μένουν σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα με το συγκεκριμένο ζήτημα. Η ερώτηση που μας ζητούν να απευθύνουμε είναι το “Πότε θα μαζευτούν;”.

Υπάρχει ανησυχία διότι πέραν των περιοχών στις οποίες υπάρχουν δίπλα από τους κάδους πολλά τέτοια απορρίμματα, υπάρχουν και οικόπεδα τα οποία χρησιμοποιούνται για για τη συγκέντρωση τους. Ένα παράδειγμα αποτελεί εκείνο στον Άγιο Νικόλαο στην Παραλία Μαρκοπούλου πίσω από την εκκλησία. Το Oropos News προχώρησε σε ρεπορτάζ χθες 28/9. Η κατάσταση παραμένει ίδια, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση προς τους κατοίκους της περιοχής.

Φωτογραφίες από τον Άγιο Νικόλαο Μαρκοπούλου:

Ακόμη, δεχθήκαμε πολλά μηνύματα για ένα νέο σημείο στους Αγίους Αποστόλους. Πρόκειται για έναν χώρο στην παραλία της Αγκώνας, πλησίον του συγκροτήματος “Έλαφος”. Ο χώρος σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν για ανάλογη χρήση. Μεταβήκαμε και εκεί χθες 28/9. Στο σημείο όπως θα δείτε στις εικόνες έχουν αποτεθεί κηπαία, κλαδιά αλλά και μεγάλα αντικείμενα ή έπιπλα (πόρτες, στρώματα, καναπέδες κ.α.).

Φωτογραφίες από τους Αγίους Αποστόλους (Έλαφος)

Ακόμη, κάτοικοι στον Βλαστό μας ενημέρωσαν για πλήθος ογκωδών απορριμμάτων τα οποία είναι αμάζευτα δίπλα από κάδους σε πολλούς δρόμους. Ο Σύλλογος Σπηλιάς Βλαστού δημοσίευσε μάλιστα σχετική φωτογραφία. Πράγματι σε όλο τον δρόμο από τους Αγίους Αποστόλους προς τον Βλαστό υπάρχει αυτή η πολύ άσχημη εικόνα, με κλαδιά, στρώματα και έπιπλα να βρίσκονται πεταμένα δίπλα στον δρόμο.

Εικόνες από την χθεσινή μας αυτοψία στον Βλαστό:

Το ζήτημα με τα ογκώδη απορρίμματα δείχνει να παραμένει άλυτο και να προκαλεί νέα προβλήματα σε όλες τις γωνιές του Δήμου. Το τονίζουμε για άλλη μια φορά, πως πέραν των πολιτειακών ευθυνών (κράτος – περιφέρεια – Δήμος) υπάρχει ευθύνη και των πολιτών. Τα απορρίμματα αποτίθενται αυθαίρετα και πέραν των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών, προκαλούν αισθητικά προβλήματα σε μια περιοχή που θέλει και ζητά επισκέπτες. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόβλημα για το οποίο και οι πολίτες θα πρέπει να μεριμνήσουν αλλά και ο Δήμος να βρει άμεσα λύση.