Ο Δήμαρχος Ωρωπού (2014-2019) Θωμάς Ρούσσης με Δελτίο Τύπου του συνδυασμού αναφέρθηκε στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που του επέβαλε ποινή πέντε μηνών για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. Με την ανακοίνωση του ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές δηλώνοντας “θεωρώ βέβαιο ότι η απόφαση αυτή στο Εφετείο θα με δικαιώσει και θα εκπέσει, ως αβάσιμη”.

Ακόμη, άφησε αιχμές για προσπάθειες διαστρέβλωσης της αλήθειας επισημαίνοντας ότι “το ποινικό μου Μητρώο είναι καθαρό. «ΜΗΔΕΝ», μετά από 28 χρόνια στο δημόσιο βίο. “Έσπευσαν να με θεωρήσουν πολιτικά «τελειωμένο»” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Η πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που μου επέβαλε ποινή πέντε μηνών, δημιούργησε φαινόμενα έντονης παραφιλολογίας και διαστρέβλωσης της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων. Πέρα από την αδικαιολόγητη ευφορία των πολιτικών μου αντιπάλων που έσπευσαν να με θεωρήσουν πολιτικά «τελειωμένο».

Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, τα πράγματα, ώστε οι συμπολίτες μου να γνωρίζουν την αλήθεια και να μην πέφτουν στην παγίδα της ηθελημένης προσπάθειας συκοφάντησης μου.

Η Ποινή που μου επιβλήθηκε ήταν για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. Πρόκειται για ένα τυπικό λάθος της υπηρεσίας για να το οποίο χρεώθηκα εγώ χωρίς να φέρω καμία απολύτως ευθύνη. Αφορούσε καταγγελία του κ. Γιασημάκη και άλλων 6 δημοτικών συμβούλων εναντίον μου με την κατηγορία για πλαστογραφία για την ανάθεση σε εταιρεία security (επίσπευση διαδικασιών) όσον αφορά την φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο, στην περιοχή της Μαλακάσας, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων μετά την δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο στρατόπεδο «Γερακίνη» στη Μαλακάσα από την τότε κυβέρνηση.

Άρα, ουδέποτε δικάστηκα, πόσο μάλλον καταδικάστηκα, όπως λέγεται, για πλαστογραφία. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θεωρώ βέβαιο ότι η απόφαση αυτή στο Εφετείο θα με δικαιώσει και θα εκπέσει, ως αβάσιμη.

Το ποινικό μου Μητρώο είναι καθαρό. «ΜΗΔΕΝ», μετά από 28 χρόνια στο δημόσιο βίο. Επίσης, ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα εκλογιμότητας και άσκησης των δημοτικών καθηκόντων μου.

Κατά συνέπεια θα «ΕΙΜΑΙ» κανονικά υποψήφιος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και ας μην τρέχουν ορισμένοι να «χαρούν» για τυχόν, απουσία μου. Άλλωστε και στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχα καταδικαστεί, από άλλο Δήμαρχο, κατέβηκα στις εκλογές, κέρδισα, εκλέχτηκα Δήμαρχος και στη συνέχεια στο Εφετείο αθωώθηκα πανηγυρικά.

Όσο κι αν θέλουν οι Κασσάνδρες να αμαυρώσουν την προσωπική και πολιτική ιστορία μου δεν θα τα καταφέρουν. Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Θα απογοητευτούν για μια ακόμη φορά και οι ελπίδες τους θα αποδειχτούν φρούδες.

Δηλώνω παρόν στα δημοτικά πράγματα και σας υπόσχομαι ότι θα δώσουμε όλοι μαζί μια έντιμη μάχη για να αλλάξουμε το Δήμο μας. Να τον απαλλάξουμε από την πολιτικά ανίκανη και ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή του Γ. Γιασημάκη που υποβαθμίζει την περιοχή μας και τρία χρόνια τώρα δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο, πλην, απευθείας αναθέσεις σε «Γρηγοράκηδες» και σε ημετέρους.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού«Πρώτα Ο Δημότης»Θωμάς Δημ. Ρούσσης