Καθημερινά στον Αυλώνα οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, προκειμένου να μεταβούν στο σχολείο, αναγκάζονται να διασχίζουν έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας όπως είναι αυτός της παλιάς εθνικής οδού. Το σχολικό λεωφορείο αποβιβάζει τους μαθητές στην αντίθετη από το σχολείο πλευρά του δρόμου με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να περάσουν απέναντι έναν δρόμο στον οποίο τα αυτοκίνητα αναπτύσουν μεγάλη ταχύτητα.

Η έλλειψη φωτεινού σηματοδότη προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για ακόμη μια χρονιά, καθώς το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια. Τα αυτοκίνητα, ελλείψη ενός φαναριού, δεν ακινητοποιούνται με αποτέλεσμα να ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος. Η διάβαση πεζών δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί κάποιο απρόοπτο. Η ελληνική οδηγική κουλτούρα μπορεί να προσφέρει χιλιάδες ασυνείδητους οδηγούς, ικανούς να αγνοήσουν τη σήμανση ή την τήρηση του ορίου ταχύτητας.

Όπως μας πληροφορεί ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης στην ομάδα Ενεργοί Δημότες Ωρωπού, οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες, “σχεδόν καθημερινά οι γονείς γίνονται μάρτυρες περιστατικών με ασυνείδητους οδηγούς να περνούν την διάβαση με ταχύτητα κόβοντας την διέλευση των μαθητών”.

Θα πρέπει τόσο οι Πολιτειακές αρχές, όσο και η Δημοτική αρχή να βρουν μια λύση άμεσα, να ασκηθούν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε οι μαθητές να φτάνουν στο σχολείο τους με ασφάλεια.