Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού:

Δημοτική Αρχή Ωρωπού: Με ψέματα συνεχίζει να θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ζωή και την υγεία των αθλούμενων και των μαθητών του κλειστού γυμναστηρίου Αυλώνα

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος έθεσαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού τα μεγάλα προβλήματα υποδομών του κλειστού γυμναστηρίου Αυλώνα. 

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι σε πρόσφατη επίσκεψη τους στο γυμναστήριο αντίκρισαν εικόνες εγκατάλειψης, με τον πίνακα πυρασφάλειας να είναι κατεστραμμένος, με τους πυροσβεστήρες να έχουν λήξει από το 2017 και ότι οι συναγερμοί πυρασφάλειας είναι κατεστραμμένοι, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ζωή των αθλούμενων. 

Την ίδια στιγμή κατήγγειλαν πως λείπουν βάρη αντιστήριξης από τις βάσεις των μπασκέτων και ότι τα προστατευτικά στις βάσεις των μπασκέτων είναι κατεστραμμένα με αποτέλεσμα από τύχη να μην έχουμε ζήσει ένα σοβαρό ατύχημα έως σήμερα.

Ανέδειξαν το ανθυγιεινό περιβάλλον του γυμναστηρίου που είναι γεμάτος υγρασία με αποτέλεσμα να πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους και με τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια, λόγω έλλειψης καθαρίστριας, να είναι τόσο βρώμικα που τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η υγεία των χρηστών αυτών των χώρων και με τον κλιματισμό να μην συντηρείται με αποτέλεσμα οι αθλούμενοι να ξεπαγιάζουν το χειμώνα και να «λιώνουν» από την ζέστη το καλοκαίρι.

Επίσης ανέφεραν ότι σχεδόν όλες οι πρίζες έχουν ξηλωθεί από την αρχική τους θέση με αποτέλεσμα να είναι πλέον επικίνδυνες, ότι οι πόρτες του γυμναστήριου είναι γεμάτες σκουριά και χρειάζονται επισκευές και αλλαγές σε συστήματα ασφαλείας, κλειδαριές κ.α. και πως η  κεντρική πόρτα του γυμναστηρίου είναι σπασμένη και δεμένη με σκοινί κάτι που εν δυνάμει μπορεί να αποβεί μοιραίο για του χρήστες του γυμναστηρίου.

Επίσης επισήμαναν ότι οι μισές λάμπες του γυμναστηρίου είναι καμένες εδώ και καιρό και δεν έχουν αντικατασταθεί, ότι το παρκέ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση κάτι που δημιουργεί τον κίνδυνο ατυχημάτων των αθλητών – μαθητών και ότι υπάρχουν σπασμένες θέσεις στις κερκίδες που χρίζουν αντικατάστασης.

Σε όλα αυτά αν προστεθεί και η πολύ επικίνδυνη εικόνα του περιβάλλοντα χώρου όπου κλειδώματα κυριολεκτικά αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια όσων εισέρχονται στο γυμναστήριο, με τα λούκια του νερού να έχουν σαπίσει, με το πίνακα ρεύματος να μην είναι ασφαλισμένος, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι από τύχη δεν έχουμε ζήσει κάποιο τραγικό συμβάν.

Ιδιαίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι για όλα αυτά που ανέφεραν υπάρχει φωτογραφικό υλικό που είναι στην διάθεση της δημοτικής αρχής και μάλιστα ότι είναι αναρτημένο στο blog της παράταξης.

Στην συνέχεια ζήτησαν να ενημερωθούν για τις δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή για την συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου από το 2019 έως σήμερα και επίσης να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί αυτή η πολύ επικίνδυνη κατάσταση. 

Και όμως!!! 

Η δημοτική αρχή δια στόματος του προέδρου της Β’/Βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Π. Κιούση, ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά είναι ψέματα, κάτι που αποδέχτηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης και σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής!!! Στην συνέχεια αρνήθηκαν να συζητήσουν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα!!!

Μάλιστα, ο κ. Παναγιώτης Κιούσης επιτέθηκε στους αναγνωρισμένους ερασιτεχνικούς συλλόγους της περιοχής που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο Αυλώνα, στην προσπάθεια του να αποποιηθεί αυτός και η δημοτική αρχή τις ευθύνες τους για την σημερινή κατάσταση. 

Η σημερινή εικόνα του κλειστού γυμναστηρίου Αυλώνα όμως αποδεικνύει περίτρανα ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή συντήρηση του γυμναστηρίου, για αυτό και τα ψέματα της δημοτικής αρχής. 

Προειδοποιούμε:

Είναι επικίνδυνοι και προκλητικοί!!! Δεν τους ενδιαφέρει η προστασία της ζωής και της υγείας των μαθητών, των αθλητών, των προπονητών, των μαθητών και της νεολαίας του Αυλώνα!!! Είναι εγκληματικό ότι κάθε μέρα τους εκθέτουν σε όλους αυτούς τους κινδύνους!!!

Σε περίπτωση οποιουδήποτε τραγικού συμβάντος, ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης, ο πρόεδρος της Β’/Βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Π. Κιούσης και η δημοτικοί αρχή συνολικά είναι υπεύθυνοι γιατί, ενώ γνωρίζουν, δεν κάνουν τίποτα. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να διαφυλάξουμε τις υποδομές του κλειστού γυμναστηρίου Αυλώνα για να μπορεί ο λαός και η νεολαία της περιοχής μας να έχει πρόσβαση στον αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συνεχίζουν το πολύ σημαντικό τους έργο, χωρίς να εκτίθενται σε κινδύνους.

Καλούμε την δημοτική αρχή, έστω και τώρα, με γνώμονα την προστασία της ζωής και της υγείας των αθλούμενων και όλων που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο Αυλώνα,  να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των υποδομών του.

Η προστασία της ζωής των αθλητών, των προπονητών, των μαθητών, του λαού και της νεολαίας τη περιοχής μας έχει αξία, δεν είναι κόστος!!!

ΥΓ. Περιμένουμε μία απάντηση από τον δήμαρχο κ. Γιασημάκη και τον πρόεδρο της Β’/Βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κιούση: Οι φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει είναι από το κλειστό γυμναστήριο Αυλώνα ή από κάποιο γυμναστήριο τριτοκοσμικής χώρας; Γιατί μόνο αυτό δεν μας είπανε…

Ιούνιος 2023, Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook