Ένα έθιμο άμεσα συνδεδεμένο με τον Κάλαμο, που πάντα δίνει πνοή στην πλατεία, φέρνει τους κατοίκους όλους μαζί, πλάι-πλάι στον δρόμο και κρατά ζωντανή την παράδοση στον τόπο. Αυτό είναι το έθιμο του Αρβανίτικου Γάμου. Ένα εξαιρετικό δρώμενο που πάντα κινεί το ενδιαφέρον και γράφει κάθε φορά τη δική του ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ DRONE ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑ

Φέτος, το έθιμο διοργανώθηκε με πολύ μεράκι. Μια πολύ μεγάλη σε διάρκεια και πλούσια σε περιεχόμενο αναπαράσταση έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία. Συμμετείχαν 49 εθελοντές, ερασιτέχνες ηθοποιοί οι οποίοι δούλεψαν συλλογικά υπό την αιγίδα της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου και των δύο συλλόγων του Καλάμου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου και του Αρβανίτικου Συλλόγου Καλάμου. Οι συμμετέχοντες ερμήνευσαν τέλεια τους ρόλους τους, μετέδωσαν στον κόσμο την ενέργεια και την καλή τους διάθεση και συνέβαλαν στο να περάσει το έθιμο στις μνήμες και την πρακτική των επόμενων γενιών.

Και ένα σχόλιο. Είναι κρίμα που η σκληρή προσπάθεια και οι θυσίες τόσων μηνών όλων των εθελοντών ηθοποιών δεν βοηθήθηκε από τα τεχνικά μέσα που παρασχέθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Τα τεχνικά προβλήματα ήταν πολλά, όπως όσοι παρευρέθηκαν σχολίασαν και δεν βοήθησαν το άριστο έργο των ηθοποιών που τα έδωσαν όλα και απέδωσαν άρτια σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν επαγγελματίες. Σε αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει από κάθε Αρχή να δίνεται η μέγιστη προσοχή και το έργο τους να υποστηρίζεται αντί να υποτιμάται.