Το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει αύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στα σχολεία του Δήμου μας σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Εύλογα πολλοί συμπολίτες μας, μας ρωτούν τι ώρα θα γίνουν οι αγιασμοί. Κάναμε μια μικρή έρευνα για πολλά σχολεία. Θέλουμε τα σχόλια σας εάν γνωρίζετε για τις σχολικές μονάδες για τις οποίες δεν έχουμε πληροφόρηση.

Σκάλα Ωρωπού:

● 8.:30π.μ. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ ΣΚΑΛΑΣ

● 9:00π.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΣΚΑΛΑΣ

● 9:30π.μ. ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ

● 10:00π.μ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΩΠΟΥ

●10:30π.μ. ΕΝΕΕΓΥΛ ΩΡΩΠΟΥ

● 11:00π.μ. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ

1o Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων:

Τη Δευτέρα 12/9/2022 και ώρα 08.15 π.μ. θα τελεστεί ο αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η προσέλευση των μαθητών και όσων γονέων επιθυμούν να παραστούν θα γίνει 08.00 – 08.10 π.μ.

Οι μαθητές θα αναχωρήσουν αμέσως μετά τη λήξη της τελετής του αγιασμού.

Την Τρίτη 13/9/2022, το πρωινό ωράριο (8.15 – 13.15) θα ισχύσει κανονικά για όλες τις τάξεις. Οι μαθητές θα έρθουν με τσάντες από 8 μέχρι 8.15 π.μ. και θα σχολάσουν 13.15.

Το λεωφορείο της Ν. Πολιτείας θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 13/9/2022.

ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΟΥ:

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-9-22 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑ 9:00 Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ!!!

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΜΙΑ «ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!»

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!!

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΟΥ:

Έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές έφτασε η ώρα να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Τη Δευτέρα, 12/9/2022 και στις 09:00, θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός στο σχολείο. Μετά το τέλος του Αγιασμού οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν. Στο χώρο του σχολείου θα παραμείνουν μόνο για μια ολιγόλεπτη ενημέρωση και γνωριμία με τη δασκάλα οι γονείς των μαθητών/τριών της Α΄ Τάξης.

Η ώρα προσέλευσης στο σχολείο θα είναι από τις 08:15. Όσοι γονείς/κηδεμόνες  επιθυμούν μπορούν να παραβρίσκονται στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του Αγιασμού. Να σας ενημερώσω, επίσης, πως σύμφωνα με τα νέο υγειονομικό πρωτόκολλο η χρήση προστατευτικής μάσκας στο σχολείο είναι πλέον προαιρετική και για τους μαθητές/τριες και για τους εκπαιδευτικούς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

ΓΕΛ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ:

Τη Δευτέρα 12/9/2022 οι μαθητές καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15. Θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός στις 10:00 και θα διανεμηθούν βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα. Τα λεωφορεία θα εκτελέσουν δρομολόγιο επιστροφής στις 12:30.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ:

ΑΓΙΑΣΜΟΣ: 8:15

ΜΕ ΤΣΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 12:00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 12:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ:

Τη Δευτέρα 12-09-2022, γονείς και μαθητές θα προσέλθουν για τον αγιασμό στις 09:00 στην αυλή του σχολείου. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Μετά τον αγιασμό θα γίνει η ανακοίνωση των υπεύθυνων δασκάλων ανά τμήμα και η κατανομή των καινούριων μαθητών μας, της Α΄ τάξης, καθώς και των μετεγγραφέντων μαθητών στα ανάλογα τμήματα. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές θα περάσουν στις αίθουσες όπου θα παραλάβουν από τους δασκάλους τους τα καινούρια βιβλία και τις λίστες με τα απαραίτητα υλικά για το νέο σχολικό έτος. Την ίδια ώρα οι γονείς θα παραμείνουν στην αυλή του σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί από τη Διευθύντρια ενημέρωση για τους βασικούς κανόνες λειτουργίας του σχολείου.

Με το τέλος της ενημέρωσης οι γονείς θα περάσουν έξω από την αυλή του σχολείου, όπου θα παραλάβουν τα παιδιά με τη σειρά που έφευγαν και το περασμένο έτος, δηλαδή πρώτα οι μαθητές του Στ1 και στη συνέχεια διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα τμήματα με τελευταίους τους μαθητές του Α2.

ΓΕΛ ΑΥΛΩΝΑ:

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 12/9/2022 οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 8:50. Ο Αγιασμός θα γίνει περίπου στις 9:30. Θα δοθούν τα βιβλία και το πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Το λεωφορείο από το Μήλεσι θα ξεκινήσει 8:20. Το δρομολόγιο από το Ασπροχώρι την πρώτη ημέρα δεν θα πραγματοποιηθεί. Θα ξεκινήσει από την Τρίτη. Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΥΛΩΝΑ:

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9/2022 ΣΤΙΣ 9:30 π.μ.

Στη συνέχεια θα διανεμηθούν τα βιβλία, θα δοθεί το πρόγραμμα και λίστα με τα τετράδια που χρειάζονται. Μετά τα παιδιά θα αποχωρήσουν.
Το δρομολόγιο από Μήλεσι-Μαλακάσα θα διεξαχθεί ως εξής: 8.20 αναχώρηση 
από την πλατεία Μηλεσίου. (Δε θα πραγματοποιηθεί στάση στα Βλάχικα.) 
11.30: αναχώρηση από το σχολείο.
Το δρομολόγιο από Ασπροχώρι θα αρχίσει την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑ:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 12-09-2022 και ώρα 9.00 π.μ. στην αυλή του Σχολείου μας (χωρίς τσάντες). Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΦΙΔΝΩΝ:

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 12/9/2022 οι μαθητές/μαθήτριες και οι γονείς θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:00 για την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού στον αύλειο χώρο.
Μετά το πέρας του αγιασμού, στις 09:30, οι μαθητές/μαθήτριες θα εισέλθουν στις τάξεις τους για το καλωσόρισμα από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μέχρι τις 10:15 περίπου.
Στο διάστημα αυτό ο διευθυντής θα ενημερώσει τους γονείς για παιδαγωγικά και πρακτικά θέματα λειτουργίας του σχολείου στη διπλή αίθουσα του πέτρινου κτιρίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ:

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023 για το Δημοτικό Σχολείο και για το Νηπιαγωγείο Πολυδενδρίου θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ, 12/09/2022, στις 10:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και να έχουν τσάντα για να παραλάβουν τα βιβλία.