Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτολιβαδική έκταση πάνω από το στρατόπεδο του Αυλώνα. Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντές. Έχουν οριοθετήσει την πυρκαγιά και υπάρχει αισιοδοξία πως θα κατορθώσουν να την κατασβέσουν στα επόμενα λεπτά!

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 11:50 Με την επέμβαση και πτητικών μέσων η φωτιά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να έχει κατασβεστεί!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέδραμαν!

Η ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού:

ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Υ., ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ


Η άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του σταθμού Οινοφύτων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και των Εθελοντικών Ομάδων ΣΥΔΠΑ, Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα, Νέας Πολιτείας και Αφιδνών απέτρεψαν την επέκταση πυρκαγιάς που ξέσπασε στη θέση Γκρόπεζα Αυλώνα κοντά στο πεδίο βολής στρατοπέδου στους πρόποδες της Πάρνηθας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των έμπειρων αξιωματικών της Π.Υ. η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε ανεξέλεγκτες καταστάσεις καθώς είχε πορεία προς την Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Επί τόπου βρέθηκαν ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο αντιδήμαρχος Αυλώνα Νίκος Τζεβελέκος. Ο δήμαρχος Ωρωπού ευχαριστεί και συγχαίρει της Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων που για άλλη μία φορά βρέθηκαν σε χρόνο “μηδέν” στο μέτωπο των επιχειρήσεων και για άλλη μία φορά απέτρεψαν μία μεγάλη καταστροφή.

Ανακοίνωση από την Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού:

⚠️ Σήμερα Δευτέρα 12/9/22 και ώρα 10:30 μετά από εντολή του υπεύθυνου Πολ. Προστασίας Δήμου Ωρωπού Ευ. Λεμπούση, μεταβήκαμε σε 🔥 συμβάν δασικής πυρκαγιάς στη θέση Γκρόπεζα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα.

Στο σημείο επιχείρησαν 🚒 4 πυροσβεστικά και 2 υδροφόρα οχήματα της Π.Π Δήμου Ωρωπού, 🚨 ισχυρές δυνάμεις Εθελοντών, οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και 2 ελικόπτερα Ericson και 2 Canadair.

Με την άμεση και συντονισμένη επέμβαση των ανωτέρω έγινε γρήγορα πλήρης κατάσβεση

👩‍🚒 Αποχωρήσαμε από το σημείο στις 12:30 με εντολή ΕΡΜΗ 2 Οινοφύτων.

*Εικόνες από εθελοντές και από την Πυρκαγιά Ενημέρωση

Βίντεο του Δήμου Ωρωπού:

*Φωτογραφίες από τον Δήμο Ωρωπού