Το Oropos News συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Δέδε, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο στην Ανατολική Αττική στον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά.

Κύριε Δέδε καλωσορίσατε στον Ωρωπό μας

Είναι δική μου τιμή που με καλέσατε σε μία περιοχή την οποία αγαπώ ιδιαίτερα καθότι πολλά από τα καλοκαίρια μου τα έχω περάσει στις παραλίες του Ωρωπού και χιλιάδες φορές έχω χρησιμοποιήσει το καραβάκι για να περάσω απέναντι να επισκεφτώ την πανέμορφη Εύβοια με την οικογένειά μου.

Συμμετέχετε αρκετά χρόνια στα κοινά εδώ πέρα στην περιφέρειά μας, γιατί ασχολείστε με την αυτοδιοίκηση;

Το 2015, 15 μέρες ουσιαστικά πριν τις εκλογές, δέχτηκα την πρόσκληση της τότε ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Ασχολήθηκα μόνο 15 μέρες με τα κοινά ψηλαφώντας την περιοχή και ψάχνοντας τα προβλήματα και τις ενδεχόμενες λύσεις. Από εκεί και πέρα για μία τετραετία ασχολήθηκα πιο εντατικά και μαζί με τα αρμόδια κομματικά όργανα και με το κομματικό μηχανισμό καταστρώσαμε σχέδια δράσης ούτως ώστε επιτέλους να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στην Ανατολική Αττική. Το έργο μας, όταν εξελέγη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το ανέλαβαν τα αρμόδια υπουργεία, το οποίο εν πολλοίς ξεκίνησε και υλοποιείται.

Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, όμως το νοσοκομείο της Ανατολικής Αττικής είναι πλέον γεγονός με την βοήθεια των 20 χιλιάδων υπογραφών, οι οποίες συνελέχθησαν. Ο δρόμος, που θα συνδέει το Μαρκόπουλο με το Μαραθώνα είναι γεγονός και ήδη έχουν ανατεθεί οι μελέτες για το σχεδιασμό του και σιγά-σιγά προχωράμε, σαν κεντρική Κυβέρνηση, στην υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων για την Ανατολική Αττική. Υπάρχουν ακόμα βέβαια να γίνω τα οποία για συγκεκριμένα για τον Ωρωπό κατά τη γνώμη μου αλλά και για τη γνώμη όλων των ιθυνόντων και μη είναι ότι πρέπει να λυθεί το αποχετευτικό ζήτημα. Όταν λυθεί αυτό το πολύ βαθύ και βαρύ και σοβαρό θέμα τότε ο Ωρωπός θα έχει όλες τις υποδομές ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και ανάπτυξη, όταν υπάρχουν υποδομές, να ξέρετε θα είναι ραγδαία. Θα αναπτυχθούν οι ακτές θα δημιουργηθούν λιμάνια, καταφύγια, μαρίνες, θα  αξιολογηθούν και θα αναπτυχθούν έτι περαιτέρω οι αρχαιολογικοί χώροι. Ακόμα και οι φύλακες μπορούν να μετατραπούν σε ένα πόλο έλξης και τουριστικής ανάπτυξης. Απλά πρέπει πρώτα οι υποδομές να είναι άρτιες για να μπορούν να φιλοξενήσουν τον κόσμο ο οποίος θα επισκεφθεί την περιοχή. 

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Νίκος Χαρδαλιάς, και για αυτό το λόγο έχω ταχθεί δίπλα του, σαν στόχο έχουν να λύσουν τα θέματα των υποδομών. Και εγώ θέλω να είμαι αρωγός και προς τον Νίκο τον Χαρδαλιά αλλά και προς τους κατοίκους του Ωρωπού συγκεκριμένα. 

Οι προτεραιότητες που θέτετε για τον Ωρωπό;

Κοίταξε ένα από τα βασικότερα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν νέα Περιφερειακή αρχή είναι η πολιτική προστασία σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και με το Υπουργείο, το οποίο όπως γνωρίζετε είναι η Νέα Δημοκρατία η μόνη παράταξη η οποία δημιούργησε υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και αυτό πρέπει να το επισημαίνουμε και να μην το ξεχνάμε. Θα πρέπει να καταστρώσουμε ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων των πυρκαγιών και εν γένει των φυσικών καταστροφών, οι οποίες όπως πολύ καλά γνωρίζετε οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Οφείλονται, βέβαια, και στην αμέλεια, οφείλονται και στην έλλειψη οργάνωσης. Οι, μέχρι τώρα, ιθύνοντες για την πολιτική προστασία έκαναν σοβαρά βήματα και για αυτό το λόγο έχουν αποτραπεί πάρα πολλά προβλήματα και έχουν λυθεί πολλά προβλήματα και έχουν αποτραπεί έτι περαιτέρω τραγωδίες. Όμως, αυτή ήταν η αρχή. Από δω και πέρα πρέπει να δουλέψουμε πιο εντατικά κάνοντας μελέτες και επενδύοντας στην πολιτική προστασία και την μακροημέρευση των δασών και των πηγών ζωής στις οποίες έχουμε στο Δήμο Ωρωπού αλλά και σε Ανατολική Αττική.

Ο Κύριος Χαρδαλιάς, με τον οποίον συντάσσεστε, θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την θητεία του ως περιφερειάρχης. Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει διατελέσει τόσο στην αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος αλλά και στα κυβερνητικά κλιμάκια. Εσείς τον εμπιστεύεστε; Και γιατί οι πολίτες πρέπει να τον εμπιστευτούν; 

Λοιπόν, εγώ γνωρίζω τον Νίκο από τότε που ήτανε Δήμαρχος Βύρωνα και ήταν Δήμαρχος για περίπου 10 χρόνια και κάτι και ήταν ο πιο πετυχημένος Δήμαρχος ενός άκρως προβληματικού Δήμου. Εφόσον κατάφερε σε έναν προβληματικό Δήμο να φέρει την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία για τους πολίτες, σε μία περιφέρεια η οποία έχει πάρει τον δρόμο της, είναι στρωμένος ο δρόμος από την προηγούμενη διοίκηση, νομίζω και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει θαύματα και θέλω να είναι αρωγός σε αυτό το θαύμα το οποίο θα κάνει ο Νίκος.

Το μήνυμά σας προς του δημότες του Ωρωπού; Γιατί να στηρίξουν Νίκο Χαρδαλιά και γιατί να στηρίξουν Κωνσταντίνο Δέδε;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, σας είπα, έχει τεράστια, ίσως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, την μεγαλύτερη αυτοδιοικητική εμπειρία που υπάρχει. Είναι γνώστης των θεμάτων και αποδείχθηκε από τις κυβερνητικές θέσεις που του εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι μπορεί να διαχειριστεί και σοβαρά προβλήματα όπως θυμάστε. Άρα, λοιπόν, σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της Περιφέρειας Αττικής είναι μονόδρομος να στηρίξουμε όλοι μαζί το Νίκο τον Χαρδαλιά. Είναι μονόδρομος να εκλεγεί από την πρώτη κυριακή ο Νίκος Χαρδαλιάς Περιφερειάρχης και εμείς ελπίζω περιφερειακοί σύμβουλοι. 

Τώρα, το ψηφοδέλτιο είναι εξαιρετικό. Είναι όλοι οι συνάδελφοι εξαιρετικοί. Γιατί να επιλέξει κάποιος εμένα; Διότι, ύστερα από 25 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας γνωρίζοντας τα κοινά, γνωρίζοντας τα προβλήματα, θεωρώ ότι μπορώ να φέρω λύσεις και έχω όραμα για τις λύσεις και για τον Ωρωπό άλλα και για όλη την Ανατολική Αττική. Το όραμα μου το έχω αποτυπώσει, το έχω εκφράσει σε όλη την πολιτική μου πορεία από το 2015 μέχρι σήμερα. Με τίμησαν κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής με πάνω από 10.000 σταυρούς, όχι για κανέναν λόγο απλά και μόνο γιατί πίστεψαν στον αναπτυξιακό όραμα μου.  Αυτό το αναπτυξιακό όραμα μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Με τον Νίκο Χαρδαλιά περιφερειάρχη και εμένα, ευελπιστώ, περιφερειακό σύμβουλο θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το πρόσωπό της Ανατολικής Αττικής και της Αττικής εν γένει και να φέρουμε μία νέα ημέρα μία νέα Έμπνευση και μία νέα πραγματικότητα.

Ζητώ την ψήφο σας για άλλη μία φορά ούτως ώστε, πλέον σαν Περιφερειακός Σύμβουλος, να καταφέρουμε να κάνουμε τον Ωρωπό μία νέα δυνατή δυναμική και αναπτυσσόμενη πόλη. Ευχαριστώ πάρα πολύ.