Οι εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα του κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σκάλα Ωρωπού είναι ραγδαίες. Ανακοινώσεις για την παραμονή του καταστήματος από Γιώργο Γιασημάκη και Θωμά Ρούσση καθώς και έκφρασης αμφιβολιών από τον Γιάννη Οικονομάκο.

Η πολιτική ηγεσία στον Δήμο Ωρωπού έχει προσδώσει στο αίτημα της παραμονής του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σκάλα Ωρωπού επιτακτικό χαρακτήρα. Και οι τρείς Δήμαρχοι του Ωρωπού προέβησαν σήμερα σε ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία των εξελίξεων στο εν λόγω ζήτημα.

Ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης μιλά για αποτροπή του λουκέτου στις 17 Ιουνίου και συνέχιση των προσπαθειών για την ακύρωση της απόφασης εκ μέρους της Τράπεζας. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε στις 31 Μαΐου με τον Γενικό Διευθυντή Δικτυού της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρη_Ζαπάντη, στον οποίο και εξέθεσε τα επιχειρήματα για την παραμονή του καταστήματος. Όπως πληροφορεί ο Δήμαρχος στην δημόσια ανάρτησή του, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα αποφασίσει εάν το κατάστημα θα κλείσει οριστικά ή όχι.


Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ωρωπού

📌 Σε συνάντηση που είχα την Τρίτη 31 Μαΐου με τον #Γενικό_Διευθυντή_Δικτυού_της_Εθνικής_Τράπεζας_Δημήτρη_Ζαπάντη με διαβεβαίωσε πως το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σκάλα Ωρωπού δεν θα κλείσει στις 17 Ιουνίου 2022 όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

📌 Ο κύριος Ζαπάντης άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα που του παρουσίασα. Δεσμεύτηκε πως δεν θα κλείσει το υποκατάστημα εντός του Ιουνίου ωστόσο #για_την_οριστική_τύχη_του_θα_αποφασίσει_το_Διοικητικό_Συμβούλιο_της_Τράπεζας εξετάζοντας όλα τα δεδομένα.

📌 Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι να πείσουμε την διοίκηση της Τράπεζας για το δίκαιο αίτημα μας.


Ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, με Δελτίο Τύπου του συνδυασμού “Πρώτα ο Δημότης” μιλά για παραμονή του καταστήματος την Σκάλα Ωρωπού. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει πως ο Θωμάς Ρούσσης και ο συνδυασμός του, κινηθήκαν “άμεσα και προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να αποτραπεί μια τέτοια κίνηση”. Επιπλέον, αναφέρει πως η απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος ανεστάλλει επ’ αόριστον και συνέστησε ψυχραιμία στους δημότες του Ωρωπού.


Η ανακοίνωση του συνδυασμού “Πρώτα ο Δημότης”:

Παραμονή του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ωρωπό

Η τοπική κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος τις τελευταίες μέρες είναι ανάστατοι μετά την πληροφορία ότι πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σκάλα Ωρωπού.

Ήταν μια απόφαση που προκάλεσε αρνητικά την κοινωνία, καθώς ήρθε σε μια περίοδο όπου αναμένεται έντονη εμπορική και τουριστική κινητικότητα στην περιοχή.

Η παράταξή μας «Πρώτα ο Δημότης» και εγώ προσωπικά κινηθήκαμε άμεσα και προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να αποτραπεί μια τέτοια κίνηση που θα έπληττε καίρια την τοπική οικονομία και θα υποβάθμιζε ακόμα περισσότερο την περιοχή μας αφού όπως όλοι γνωρίζεται εδώ και αρκετούς μήνες έχει κλείσει και το υποκατάστημα της ALPHA BANK. Θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα.

Σήμερα είμαι στον ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Τράπεζα δεν θα κλείσει. Το Υποκατάστημα της Εθνικής θα παραμείνει στη Σκάλα Ωρωπού. Η απόφαση ανεστάλη επ΄αόριστον . Δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμε τους πολίτες και να αναστατώνουμε την κοινωνία. Οφείλουμε να επαναφέρουμε την ηρεμία στο δήμο μας, να επιστρέψει η οικονομική ομαλότητα και να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις τώρα που αρχίζει η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή μας.


Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, μετά την επικριτική ανακοίνωσή του στην είδηση του κλεισίματος της Τράπεζας, με νέα του δημόσια ανάρτηση άφησε αιχμές ότι η ανάκληση της απόφασης εκ μέρους της τράπεζας πρόκειται περισσότερο για μια προσωρινή αναβολή, παρά για διασφάλιση της παραμονής, ζητώντας από τους δημότες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.


Η ανάρτηση του Γιάννη Οικονομάκου στο Facebook:

Ο θυμόσοφος λαός μας μιλάει για «το στρίβειν διά του αρραβώνος», δηλαδή, τη χρησιμοποιούμενη μέθοδο για ελαχιστοποίηση αντιδράσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, του κλεισίματος δηλαδή της Εθνικής Τράπεζας Ωρωπού, η μέθοδος αυτή παρουσιάζεται διά στόματος του Γενικού Διευθυντή Δικτυού της Εθνικής Τράπεζας Δημήτρη Ζαπάντη, ο οποίος -όπως αναφέρει σήμερα δελτίο Τύπου του Δήμου- το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σκάλα Ωρωπού δεν θα κλείσει στις 17 Ιουνίου 2022 όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Το «δεν θα κλείσει στις 17 Ιουνίου 2022» όμως, ασφαλώς και δεν σημαίνει ότι δεν θα κλείσει μια μέρα μετά… μια εβδομάδα μετά… ένα μήνα μετά… κ.λ.π, κ.λ.π.. Σημαίνει ότι θα κλείσει οπωσδήποτε -κάποια στιγμή- και σημαίνει… πως σήμερα να αποφύγουν τις όποιες «ενοχλητικές» αντιδράσεις.

Αλίμονο αν πέσουμε στην παγίδα τους αυτή! Αλίμονο αν δεχθούμε ως επιτυχία το ελάχιστο! Δηλαδή, το ότι «θα επανεξεταστεί το θέμα»! Αυτός είναι ο ψεύτικος «αρραβώνας»!

ΟΛΟΙ λοιπόν στην αυριανή συγκέντρωση ενάντια σε ένα ακόμη συστημικό χτύπημα στον τόπο μας. Αρκετά έχουν γίνει! Το «ποτήρι» ξεχείλισε!