Πηγή εικόνας: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας με απειλητική έκταση λόγω του δυνατού αέρα που φυσάει στην περιοχή. Θα ανανεώνουμε διαρκώς τις πληροφορίες εδώ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 12:44: Η φωτιά πέρασε τη στάση Αγ.Γεωργιος του τρένου και κατευθύνεται προς Δήλεσι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 12:44:

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 13:01 : Στο σημείο κατευθύνονται εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να επιχειρήσουν.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 13:12: Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα χωράφι που έχει φωτοβολταϊκά κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Έχει φύγει πολύ γρήγορα προς το πίσω μέρος. Έχει πολύ δυνατό αέρα. Υπάρχουν εναέρια μέσα και ελικόπτερα και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από μηχάνημα που μάλλον θα βοηθήσουν να κόψουν δρόμο στη φωτιά.

ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ 13:22

Επιχειρούν στο σημείο 70 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα, ελικόπτερα και απογειώνονται 4 Canadair ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιχειρεί και το τμήμα των Ρουμάνων με 6 οχήματα και 25 άτομα καθώς και πυροσβέστες απο τη Βόρεια Ελλάδα

Η φωτιά πάει προς το Σχηματάρι κινδυνεύουν άμεσα σπίτια στο Σχηματάρι και το Δήλεσι!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟY:

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική και οι εθελοντές στον Άγιο Γεώργιο Δηλεσίου Δήμου Τανάγρας. Επί ποδός όλες οι δυνάμεις του Δήμου Ωρωπού. Μένουμε ψύχραιμοι. Ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών. Στο σημείο επικρατούν δυνατοί άνεμοι. Επί τόπου ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε. ΔΗΛΕΣΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω ύπαρξης φωτιάς, παρακαλούνται ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της Δ.Ε. Δηλεσίου να ΕΚΚΕΝΏΣΟΥΝ προληπτικά το Δήλεσι

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14:00 Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να έχουν καεί δύο σπίτια στην αρχή του Δηλεσίου. Η πληροφορία είναι μέχρι στιγμής ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΗ / ΑΠΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14:26 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ:

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14:55: Η κατάσταση είναι καλύτερη με την πυρκαγιά. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το Δήλεσι. Έχουν κλείσει τους δρόμους και απο Μύλους και από το τον φούρνο “Θανάσης”

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 15:10 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Δήλεσι του Δήμου Τανάγρας σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο.