Η τρίτη προσπάθεια διεξαγωγής της γενικής συνέλευση του ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ, η οποία έγινε την προηγούμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου, στέφθηκε με επιτυχία και έτσι ο σύλλογος απέφυγε ένα από τα χειρότερα σενάρια, δηλαδή να οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο. Στην γενική συνέλευση αναδείχθηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ηνία του ιστορικότερου σωματείου του Δήμου Ωρωπού για τα επόμενα χρόνια, με τον κ.Θωμά Σβαρνόπουλο, ως νέο πρόσωπο  όπως όλα δείχνουν να τίθεται επικεφαλής του νέου Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί σε σώμα την προσεχή εβδομάδα.Η αδιαφορία και η έλλειψη ενδιαφέροντος, από την Νέα Δημοτική Αρχή και προσωπικά από τον Νέο Δήμαρχο, κυριάρχησε κατά το διάστημα των αρχαιρεσιών, όπου με παροιμιώδη αδιαφορία και αποστροφή προς τους ανθρώπους της διοίκησης, έδειξαν τις διαθέσεις τους ακόμα και την τελευταία στιγμή, για  το ιστορικό σωματείο μας. Κανένας δεν εμφανίστηκε, ούτε καν σαν ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, την ύστατη στιγμή, παρά μόνο ο αδελφός του Δημάρχου που άσκησε το δικαίωμα της ψηφοφορίας του. Την τελευταία όμως στιγμή και αφού η σκέψη να μην υπάρχει πλέον το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΥ και των ακαδημιών του με τα 200 περίπου μέλη των μικρών ποδοσφαιριστών του ήταν μια πραγματικότητα και οι άνθρωποι που στήριξαν την ομάδα τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν να στηρίξουν και να πλαισιώσουν το νέο πρόσωπο που εμφανίστηκε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής, κ. Σβαρνόπουλο, προκειμένου να μην πεθάνει και το τελευταίο ζωντανό κύτταρο του τόπου μας, ο αθλητισμός σε οργανωμένο πλαίσιο.

Είναι πρωτοφανής η αδιαφορία που επέδειξαν, για ακόμα μια φορά, οι άνθρωποι της Νέας Δημοτικής Αρχής και ειδικά των ανθρώπων που γεννηθήκαν και μεγάλωσαν στα Νέα Παλάτια του Ωρωπού. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ιστορία 70 χρόνων του ιστορικότερου ποδοσφαιρικού σωματείου της περιοχής μας και τους αγώνες δεκάδων φίλων και συγγενών που έδωσαν «ψυχή και σώμα» τιμώντας με την παρουσία τους το σωματείο, από όποια θέση κλήθηκε ο καθένας τους, δείχνουν με τον κυνικότερο τρόπο τις διαθέσεις τους για τον αθλητισμό στον Δήμο Ωρωπού.

Ευελπιστούμε να αλλάξουν προσέγγιση και να αγκαλιάσουν πραγματικά στο άμεσο μέλλον τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους αγνούς παράγοντες σε όλες τις ενότητες του Ωρωπού. Είναι ιερά τους υποχρέωση να στηρίξουν την νεολαία και τις αθλητικές δραστηριότητες και εγκαταστάσεις της περιοχής μας, έμπρακτα, αποβάλλοντας κάθε διάθεση αντιπολιτευτική και εκδικούμενοι μονομερώς ανθρώπους που έδωσαν και την ψυχή τους για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.