Με αφορμή την γνωστοποίηση που ανήρτησε χθες ο Σύλλογος της Νέας Πολιτείας, το Oropos News προχώρησε σε νέα αυτοψία στην περιοχή. Επικοινωνώντας με κατοίκους της περιοχής μάλιστα, λάβαμε καταγγελίες για πολλά σημεία στην περιοχή στα οποία υπάρχουν σοροί ογκωδών απορριμμάτων. Ο Σύλλογος έκανε λόγο για μπάζα, κηπαία και έπιπλα τα οποία βρίσκονται πεταμένα σε οικόπεδα και έξω απο τους κάδους. Η κατάσταση που αντικρύσαμε είναι η ίδια με αυτή που διαπιστώσαμε στην αυτοψία μας πρίν από τρείς μήνες, στις 11 Αυγούστου 2022.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες απο το ρεπορτάζ μας, υπάρχουν πεταμένα έπιπλα, καναπέδες, πολλές σακούλες σκουπιδιών με χόρτα και κλαδιά και πολλά μπάζα. Τα ογκώδη αυτά απορρίμματα βρίσκονται πεταμένα σε πολλά σημεία της Νέας Πολιτείας. Η εικόνα, συμφωνώντας με τον Σύλλογο, είναι πολύ άσχημη στην περιοχή.

Πολλαπλώς έχουμε τονίσει πως το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλει ένα απο τα πιο σοβαρά ζητήματα στον Δήμο Ωρωπού. Η Δημοτική Αρχή θεωρούμε πως θα πρέπει να παρέμβει προκειμένου αυτή η άσχημη εικόνα να εκλείψει, ενώ οι κάτοικοι οι οποίοι ασυνείδητα αποθέτουν τα απορρίμματα αυτά θα πρέπει να το κάνουν σε συνεννόηση με τις αρχές και σίγουρα όχι ανοργάνωτα.

Είναι πραγματικά κρίμα, μια τόσο όμορφη περιοχή μέσα στη φύση να “μολύνεται” τουλάχιστον αισθητικά από αυτή την κατάσταση, που όπως το ρεπορτάζ δείχνει, εδώ και το λιγότερο τρείς μήνες παραμένει η ίδια.

Η ανάρτηση του Συλλόγου της Νέας Πολιτείας: