Μετά από πολλές καταγγελίες πολιτών που λάβαμε, προχωρήσαμε σε αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσουμε ποια είναι η κατάσταση στη Νέα Πολιτεία σχετικά με τους καθαρισμούς εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και την συλλογής των απορριμμάτων και των κλαδιών.

Οι καταγγελίες που λάβαμε αφορούσαν κυρίως τα σκουπίδια. Οι κάτοικοι μας ανέφεραν πως τα απορρίμματα δεν συλλέγονται συχνά με αποτέλεσμα δρόμοι μέσα στο δάσος και στην πυκνή βλάστηση να γεμίζουν με μαύρες σακούλες και σκουπίδια πεταμένα αριστερά και δεξιά που μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Το Oropos News βρέθηκε στην Νέα Πολιτεία και για κακή μας τύχη διαπιστώσαμε πως δεν είναι το μόνο πρόβλημα τα απορρίμματα. Υπάρχουν δεκάδες οικόπεδα και σημεία, δημόσια ή ιδιωτικά στα οποία υπάρχουν συγκεντρωμένα ξερόκλαδα, χόρτα, σε πολλές περιπτώσεις μαζί και με σκουπίδια τα οποία μπορούν να γίνουν δυνητικά καύσιμη ύλη είτε μετά από έντονες φυσικές συνθήκες είτε από κακόβουλους απ-ανθρώπους.

Η κατάσταση μας ανησύχησε ιδιαίτερα. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν άμεσα δράση προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και φυσικά και οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν ακαθάριστα οικόπεδα ή ακόμα χειρότερα συγκεντρώνουν ή αποθέτουν οικιακά, ογκώδη ή κηπευτικά απορρίμματα θα πρέπει να μεριμνούν ώστε τα οικόπεδα τους να είναι καθαρά προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος.

Είναι ευχής έργον το γεγονός ότι υπάρχουν στην περιοχή εθελοντές πυροσβέστες που επαγρυπνούν κάνοντας βάρδιες για να κρατούν ασφαλή ολόκληρη την περιοχή. Ωστόσο, θα πρέπει ο καθένας να βάλει το χεράκι του προκειμένου να διαφυλαχτεί η ομορφιά της περιοχής και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος. Οι αρμόδιοι της πολιτείας θα πρέπει να λάβουν άμεσα δράση για τον καθαρισμό της περιοχής και οι κάτοικοι που επιτρέπουν αυτή την κατάσταση στα οικόπεδά τους θα πρέπει επίσης να προβούν άμεσα σε κινήσεις ώστε να καθαριστούν.