Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Υγείας και την 1η ΥΠΕ, που αποφάσισαν να μετακινήσουν παιδίατρο και πέντε νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Καπανδριτίου και μία γενική ιατρό από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Σκάλας Ωρωπού σε έναν ιδιωτικό φορέα, αυτόν της παιδικής κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα για το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή Ωρωπού η οποία χέρι – χέρι με κυβερνητικά στελέχη και την Αρχιεπισκοπή «διαφήμιζαν» πέρυσι τέτοια εποχή την ιδιωτική δομή υγείας, μιλώντας για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή (!!!). 

Αυτή η εξέλιξη είναι έγκλημα με θύτη την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης της δημόσιας υγείας, με υπεύθυνους τόσο  τη σημερινή αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και θύμα το λαό της περιοχής μας.

Ήδη το ΚΥ Καπανδριτίου είναι υποστελεχωμένο σε προσωπικό και ειδικότητες, με το προσωπικό που υπάρχει στην πλειονότητα του να είναι επικουρικό και με τα περιφερειακά ιατρεία (Κιούρκα, Αυλώνα, Κάλαμος, Σκάλα Ωρωπού) ή να μην λειτουργούν καθόλου ή να λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις, κάτι που έχουν επισημάνει με κινητοποιήσεις σωματεία και μαζικοί φορείς του δήμου Ωρωπού, διεκδικώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 

Είναι κάτι που έχει αναδείξει και το ΚΚΕ στην Βουλή και η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού, απαιτώντας την στελέχωση του ΚΥ Καπανδριτίου με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και την λειτουργία περιφερειακών ιατρειών σε κάθε δημοτική ενότητα του δήμου Ωρωπού. 

Αυτό το αίσχος συμβαίνει την στιγμή που ο πληθυσμός του δήμου Ωρωπού κατά τους θερινούς μήνες αυξάνεται κατά χιλιάδες, λόγω των παραθεριστών και των επισκεπτών στην περιοχή μας. Όταν η περιοχή του δήμου Ωρωπού βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα νοσοκομεία της Αθήνας, που οι δομές δημόσιας υγείας της περιοχής μας εξυπηρετούν και την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, όπου εργάζονται δεκάδες χιλιάδες.

Όμως το Υπουργείο Υγείας και η 1η ΥΠΕ αντί να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας στον Ωρωπό, αυτοί αποφασίζουν την περαιτέρω υποβάθμιση τους!!! 

Προειδοποιούμε ότι με την απόφαση αυτή ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για την υγεία του λαού μας!!!

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης γιατρών (παιδίατροι, γενικοί γιατροί), νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού από το ΚΥ Καπανδριτίου και από το ΠΠΙ Σκάλας Ωρωπού για την κάλυψη των αναγκών της παιδικής κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και για αυτό συντασσόμαστε με την ΟΕΝΓΕ και τα δίκαια αιτήματα της.

Καλούμε την δημοτική αρχή Ωρωπού να προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για τον σκοπό αυτό και για να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Η υγεία του λαού μας δεν είναι κόστος – Έχει αξία

Υ.Γ. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η Αρχιεπισκοπή δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για να προσλάβει αυτοαπασχολούμενους παιδίατρους για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση…

Ιούνιος 2023, 

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook