Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη  στην οποία παραθέτει τις δυσκολίες που εκφράζουν γονείς και κηδεμόνες κατά τη μεταφορά μαθητών από τις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και τα λειτουργικά προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα στο Γυμνάσιο του Καπανδριτίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Θέμα: «Μεταφορά μαθητών και ελλείψεις υποδομών στο Γυμνάσιο Καπανδριτίου»

Κύριε Υπουργέ,

 
Λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου την αγωνία γονέων και κηδεμόνων της περιοχής των Αφιδνών και της Ιπποκράτειου Πολιτείας γύρω από το ζήτημα της μεταφοράς των μικρών μαθητών προς το Γυμνάσιο Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, καθώς και την κατάσταση των σχολικών υποδομών σε αυτό. 

Με την υπ’ αριθμ. 1551/06.11.2023 επισήμανα την κατάσταση άγονης γραμμής που έχει δημιουργηθεί για μία ακόμα σχολική χρονιά γύρω από τη μεταφορά των μαθητών στα διαδημοτικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής, δίχως να παραγνωρίζω την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής επί του θέματος. Εν προκειμένω για το Γυμνάσιο Καπανδριτίου και την περιοχή των Αφιδνών, η συνεργασία με την ΚΤΕΛ Θηβών ΑΕ που εξυπηρετεί τη μεταφορά των μαθητών είναι σημαντικό να αναζητηθεί πως θα μπορούσε να καλύψει με ιδανικότερο τρόπο τις ανάγκες μαθητών και γονέων, δεδομένου του δασώδους κατά βάση χαρακτήρα της περιοχής και των κινδύνων που αυτός συνεπάγεται για μικρά παιδιά μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021. 

Επιπλέον, τα προβλήματα που συσσωρεύονται στο Γυμνάσιο Καπανδριτίου έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τοπικά αλλά και υπερτοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ σημαντική ως προς την ανάδειξή τους έχει υπάρξει και η δραστηριότητα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας  Αττικής. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου εντοπίζεται στις ανάγκες ελέγχου και συντήρησης του καυστήρα θέρμανσης, αντικατάστασης της παλαιάς δεξαμενής νερού, αναπλήρωσης των φθαρμένων θερμαντικών σωμάτων, αναγόμωσης των πυροσβεστικών μέσων, προμήθειας συστήματος αντικεραυνικής προστασίας, πρόσβασης των παιδιών με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ), κατασκευής στεγάστρου στον εξωτερικό περίβολο της σχολικής μονάδας, καθώς λόγω της τοποθεσίας του σχολείου στα βόρεια του νομού Αττικής επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες και έντονα φαινόμενα κατά τους χειμερινούς μήνες ιδιαίτερα, αλλά και μέριμνας για τη χωροθέτηση  της στάθμευσης σε ασφαλές σημείο των σχολικών λεωφορείων, τα οποία σήμερα ακινητοποιούνται σε επικίνδυνο σημείο του δρόμου. 


Παράλληλα, γνωστοποιώντας σας τις πρωτοβουλίες γονέων σας υπογραμμίζω πως υφίστανται και νομικές ενέργειες ως προς τις αρμόδιες αρχές, ενώ ευρύτερος αποδέκτης των εκκλήσεών τους συνιστά και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Θεωρώ κοινοβουλευτικό μου καθήκον να προβώ στην ενημέρωσή σας αλλά και να συμβάλλω σε συνεργασία μαζί σας στην αντιμετώπιση του ζητήματος, ζητώντας ταυτόχρονα τη συνδρομή σας στην κινητοποίηση και του Δήμου Ωρωπού με γνώμονα την εξάλειψη των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Σχολείο του Καπανδριτίου.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμέρος

Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.