Την έγκριση της χρηματοδότησης για το έργο της δημιουργίας του πνευματικού κέντρου Καλάμου, ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

Η ανάρτηση του Δημάρχου:

Εγκρίθηκαν 2.108.000 ευρώ για το Πολιτιστικό Κέντρο Καλάμου! Αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησής του.

📌 Μία διαχρονική επιθυμία των Καλαμιωτών, η δημιουργία #Πολιτιστικού_Κέντρου_Καλάμου στο παλιό ελαιοτριβείο, μπήκε επιτέλους, σε πορεία υλοποίησης.

📌 Εγκρίθηκε από το #Υπουργείο_Ανάπτυξης και Επενδύσεων η χρηματοδότηση του έργου ύψους 2.108.000, μετά από νέα αίτηση που κατατέθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή τον Οκτώβριο 2021 και η οποία κρίθηκε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ.

📌 Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησής του και σύντομα ο Κάλαμος θα έχει το δικό του Πολιτιστικό Κέντρο.Με το έργο αυτό αξιοποιείται ένα μοναδικό δείγμα κτιρίου – βιοτεχνίας της εποχής του μεσοπολέμου με ιστορική αξία για την τοπική κοινωνία και για ολόκληρο το Δήμο.

📌 Μέσα στο εν λόγω έργο περιλαμβάνεται -γιατί κρίνεται σημαντική- η σύνδεση του Κέντρου με τον πλησίον ευρισκόμενο #Αρχαιολογικό_χώρο_του_Αμφιάρειου, ώστε να δημιουργηθεί πολιτιστικός πυρήνας που θα ενεργοποιήσει σχέση του Καλάμου με τους επισκέπτες του Αρχαιολογικού χώρου.