Από προχθές μεγάλος αριθμός πολιτών έχει έρθει σε επικοινωνία με το Oropos News αναφέροντάς μας πως οχήματα του Δήμου μεταφέρουν μεγάλους όγκους απορριμμάτων σε οικόπεδο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού, εντός της οικιστικής ζώνης. Το Oropos News άμεσα προέβη σε αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Πράγματι όπως βλέπετε και στις εικόνες και τα βίντεο, φορτηγά του Δήμου φέρνουν στο οικόπεδο αυτό ογκώδη απορρίμματα και τα μηχανήματα (μπουλντόζες) τα στοιβάζουν προκειμένου να έρθουν και άλλα. Η τοποθεσία αυτή βρίσκεται, όπισθεν της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, λίγα μέτρα δίπλα από το ΕΠΑΛ του Ωρωπού, ενώ γύρω υπάρχουν σπίτια.

Μετά από συνομιλία μας, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν πληροφορίες για την συγκεκριμένη κίνηση. Χαρακτηριστικά ρωτούν “γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο” για την απόθεση των απορριμμάτων και “για πόσο καιρό θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό” εκδηλώνοντας σοβαρές ανησυχίες καθότι η χωματερή αυτή βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε σπίτια.

Ο Δήμος Ωρωπού δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση ή ενημέρωση προς τους κατοίκους μέχρι στιγμής. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρκοπούλου με ανάρτησή του στο Facebook δημοσίευσε εικόνα από το εν λόγω οικόπεδο και από έργα βαψίματος στα φανάρια του Μαρκοπούλου, αναφέροντας “Και καθαρίσουμε και ομορφαίνουμε το χωριό μας και συνεχίζουμε δυναμικά“. Ακόμη, πηγές από τον Δήμο Ωρωπού μας ανέφεραν ότι παρότι τα ογκώδη απορρίμματα δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, συγκεντρώνονται εκεί προκειμένου να φύγουν.

Ωστόσο, με τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής να είναι έντονες, θεωρούμε πως θα πρέπει να δοθεί μια σαφής απάντηση για τη στόχευση και τον χρονικό ορίζοντα αυτής της κίνησης.