Θέλω να σας ενημερώσω πως σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου ο συνδυασμός μας “ΕΝΩΤΙΚΗ Πορεία” τίθεται εκτός της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου, λόγω ενός τεχνικού σφάλματος κατά την ηλεκτρονική δήλωση των υποψηφιοτήτων. Από την ημέρα της ανακήρυξης των συνδυασμών συμβουλευτήκαμε τους αρμόδιους και προβήκαμε στις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες.

Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για ο,τι συνέβη. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στους 140 ανθρώπους που είχαν αποφασίσει να βάλουν το όνομα τους δίπλα από το δικό μου ως Υποψήφιοι, ως συνεργάτες στην ενωτική μας πορεία για να αλλάξουμε τον Ωρωπό.

Θέλω ακόμη να ζητήσω συγγνώμη στα μέλη, τους φίλους, τους υποστηρικτές και σε όσους συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν το όραμα μας, ταυτίστηκαν με τις ιδέες μας και πίστεψαν στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στον τόπο μας.

Όσον αφορά τον συνδυασμό μας και τη θέση μας για την επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών. Θα συγκληθεί ολομέλεια του συνδυασμού προκειμένου να αποφασιστεί η στάση μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Σε ο,τι αφορά εμένα. Όπως είχα τονίσει και σε συνεντεύξεις μου, αυτή η περίοδος θα ήταν και η τελευταία της ενασχόλησης μου με τα κοινά. Έτσι, λοιπόν, κάπου εδώ, όχι με τον τρόπο που είχα φανταστεί, κλείνει και το δικό μου αυτοδιοικητικό ταξίδι. Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Αποχωρώ από τα κοινά γεμάτος από αναμνήσεις, φιλίες, συνεργασίες και θα έχω να θυμάμαι πολλές στιγμές και πολλά για τα οποία νιώθω χαρά και υπερηφάνεια.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι και την επόμενη ημέρα ενεργός πολίτης. Πάντα θα είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, να συνεργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις όπου μου ζητηθεί για το καλό αυτό του τόπου.

Δημήτρης Βελτανιώτης

Επικεφαλής της “ΕΝΩΤΙΚΗΣ Πορείας”