Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο του Ωρωπού σημειώθηκαν χθες το βράδυ, 22 Μαρτίου. Άγνωστοι ή άγνωστος, εισήλθαν στον χώρο των τάφων και προκάλεσαν ζημιές σπάζοντας φαναράκια πολλών τάφων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχει παρατηρηθεί ή δηλωθεί μέχρι στιγμής απόπειρα κλοπής αντικειμένων από τους τάφους. Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές στα αντικείμενα των ταφών και πολλοί τάφοι έχουν γεμίσει με σπασμένα γυαλιά.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Νέων Παλατίων, Γιώργος Δεληγιάννης ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Οι αρχές θα επιληφθούν του θέματος. Επιπλέον, ο κ. Δεληγιάννης δήλωσε πως θα προβεί σε ενέργειες ώστε να τοποθετηθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτρόπαιη ενέργεια κάποιων αγνώστων που ειλικρινά κανένα κίνητρο δεν μπορεί να αποδώσει ορθολογισμό στην πράξη αυτή που δηλώνει ασέβεια απέναντι στους κεκοιμημένους και τις οικογένειές τους. Δεν είναι ούτε χιούμορ, ούτε αστείο, ούτε επαναστατικό. Είναι ασεβές και παράνομο.