Ο Σύλλογος Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΣΟΙΠ) εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση που συνοδεύεται και από βίντεο για τα έργα επισκευής της περίφραξης της λίμνης Μπελέτσι. Το Oropos News είχε βρεθεί στην λίμνη για ρεπορτάζ, προκειμένου να αναδείξει την δράση του συλλόγου.

Βίντεο του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας

Η ανακοίνωση του ΣΟΙΠ:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, γειτόνισσες και γείτονες,

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του συλλόγου.

Οι εργασίες που με εξαιρετική επιτυχία έγιναν  το Σ/Κ 18,19/6  στη λίμνη “Μπελέτσι”  κατέδειξαν την δύναμη των κατοίκων όταν συνεργάζονται, την δύναμη της συνεργασίας την οποία προσπαθεί να αναπτύξει ο σύλλογός μας. Η συνεργασία του συλλόγου μας με όλους τους φορείς και η βοήθεια όλων των κατοίκων μπορεί να προσδώσουν και άλλα θετικά αποτελέσματα.

Η δράση αυτή ήταν μία πρωτοβουλία του συλλόγου μας (ΣΟΙΠ), λόγω της άσχημης και επικίνδυνης κατάστασης που ήταν τα κάγκελα και το γεφυράκι. Ο Δήμος Ωρωπού μετά από αίτημα του συλλόγου χορήγησε την αναγκαία ξυλεία.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Ανδρέα Κυρώζη μηχανικό και τεχνικό σύμβουλο,  τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο για την προμήθεια υλικών (βίδες κλπ) αλλά και την συνεχή και ενεργή συμμετοχή του στις εργασίες όπως και τους γείτονες Δημόπουλο Ανδρέα, Κροκυδά Αριστοτέλη,  Μαρμαρινό Σπύρο,  Πελεκανάκη Γιώργο,  Διαμαντόπουλο Βασίλη, Χυτήρη Αλέκο,  Λαδόπουλο Μιχάλη,  Λεβισιανό Στέλιο, Φρατζιάκομο Σιμο, Τσεγκενέ Κώστα, Κυριακίδη Σωτήρη.

Την ΜΑΚΙΠ συνολικά και ιδιαίτερα τις βάρδιες του Σ/Κ Γραμμένο Αλέξη, Γώγιο Γιάννη, Βάγια Νταβέλη-Μπίζα, Μπρέμπο Δημήτρη,  Κούτσουπα Γιώργο, Πολυζωγόπουλο Ηλία, Μπίζα Μάρκο,  Μάγκο Σωτήρη, Παπαδέα Αντώνη οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά μετά τις βάρδιες. Την κυρία Αμαλία Σοφογιάννη για τον καφέ και τα κεράσματα καθώς και  τις κυρίες του ΔΣ του συλλόγου για τις πίτες, τα γλυκά και την γενική μέριμνα.

Τις κυρίες και τους κυρίους που ήρθαν, είπαν μια καλή κουβέντα, μας συμπαραστάθηκαν και μας έδωσαν το χαμόγελό τους και την θετική τους ενέργεια! Τέλος ευχαριστούμε ακόμη μία φορά τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη για την ξυλεία και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Δήμα για την παρουσία του και την βοήθεια. Είναι βέβαιο πως παρέστησαν αρκετοί ακόμη. Συγνώμη για όσους ξεχάσαμε.

Ελπίζουμε οι προσπάθειές μας, επιστολές,  τηλέφωνα, επαφές, να φέρουν αποτελέσματα:

§  την ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση του κεντρικού οδικού δικτύου (έως Βαρυμπόμπη)   

§  τα αναγκαία έργα στις δεξαμενές νερού (περιφράξεις, συστήματα ασφαλείας, αυτοματισμοί κλπ) όπου έχουν εγκατασταθεί γεννήτριες μετά από επίμονα διαβήματα του συλλόγου μας, όμως δυστυχώς ακόμη παρατηρούνται ελλείψεις.

Κρατήσαμε την υπόσχεση και περιμένουμε σύντομα τους δύο ακόμη κάδους στη λίμνη και  την συμπλήρωση με ξυλεία για γεφυράκι κλπ.

Πιθανόν το επόμενο Σ/Κ 2,3/7 να σας ειδοποιήσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας για την συνέχιση των εργασιών.

Προσβλέπουμε στην συμμετοχή όλων όσων βοήθησαν αλλά και όσων δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας το προηγούμενο Σ/Κ.

Σκοπός μας είναι η συνεργασία κατοίκων και φορέων για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή. 

Συνεχίζουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο