Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου το Τεύχος #014 που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρα είναι αφιερωμένο στις γυναίκες του τόπου μας, σε νέα κορίτσια, σε μητέρες, σε ηρωΐδες της καθημερινότητας, σε μαχήτριες της ζωής που η δράση τους αποτελεί φάρο ελπίδας και πρότυπο.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε ως τοπικό μέσο ενημέρωσης να κάνουμε για να τιμήσουμε τη δράση των γυναικών στον τόπο μας. Να αποδείξουμε στην πράξη πως τα στερεότυπα σπάνε γιατί ακόμα και σε μια τοπική, αρκετά συντηρητική θα λέγαμε κοινωνία οι γυναίκες έχουν κοινωνική δράση, πρωταγωνιστούν στην πολιτική, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Να πούμε όμως και την αλήθεια για τις δυσκολίες των γυναικών στην πατριαρχική κοινωνία και πως αποτυπώνονται στο επίπεδο μιας μικρής κοινότητας. Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις έμφυλες διακρίσεις και την υποτίμηση που βιώνουν ακόμη οι γυναίκες γύρω μας. Η απαξίωση των επιτυχιών, των ικανοτήτων, των θυσιών των γυναικών είναι μια πραγματικότητα που πηγάζει δομικά από τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται η σημερινή ελληνική κοινωνία.

Μιλήσαμε με γυναίκες με ξεχωριστή δράση και ιδιαίτερη καθημερινότητα και μάθαμε πολλά για τις εμπειρίες τους, τα εμπόδια και τις υπαρκτές και έντονες έμφυλες διακρίσεις της σημερινής κοινωνίας. Λόγια αληθινά που θα συναρπάσουν τον αναγνώστη.

Μακάρι να μπορούσαμε να εκδώσουμε και περισσότερες από 28 σελίδες και να χωρέσουμε και άλλες ιστορίες και άλλες μαρτυρίες γυναικών. Είναι πολλές ακόμη οι καθημερινές αγωνίστριες στον Ωρωπό μας, είναι πολλές ακόμη οι γυναίκες που ξεχωρίζουν για τη δράση τους στον πολιτισμό, στους Συλλόγους, στον αθλητισμό, στην πολιτική. Υποσχόμαστε να επανέλθουμε και να μεταφέρουμε και άλλες ακόμη πιο έντονες αφηγήσεις και συνεντεύξεις.

Ελπίζουμε να βρείτε το τεύχος αυτό ενδιαφέρον!