Για την τελευταία μας προεκλογική συνέντευξη επιλέξαμε τον Γιάννη τον Σμέρο, καλό φίλο της εκπομπής που θα είναι Υποψήφιος Βουλευτής Αν. Αττικής με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την Ανατολική Αττική;

Καταρχήν για εμένα, η Ανατολική Αττική είναι η γη μου και η επιλογή μου. Δεν είναι ένας σταθμός της πορείας μου. Είναι η ίδια η πορεία μου. Και σε αυτήν την πορεία μόνη μου δύναμη όλα αυτά χρόνια είναι οι άνθρωποι που με στηρίζουν. Οι θέσεις μου για τους συντοπίτες μου στην Αν. Αττική είναι:

  • Οριστική λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ανατολική Αττική
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, με ξεκάθαρους ρόλους σε όλους τους εμπλεκόμενους και με εμβάθυνση στην πρόληψη
  • Αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, ώστε να μειωθεί το υπόλειμμα που οδηγείται προς ταφή. Εφαρμογή μεθόδων Διαλογής στην Πηγή, επαναχρησιμοποίησης των υλικών και παραγωγής ενέργειας.
  • Διεκδίκηση ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους παραγωγούς της Αττικής και Δράσεις για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων της Ανατολικής Αττικής.
  • Χωρίς καμία καθυστέρηση, επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου και εντατικοποίηση των δρομολογίων των ΜΜΜ.
  • Εξεύρεση λύσεων προς την ενίσχυση της Ασφάλειας των πολιτών
  • Άμεση κατασκευή και λειτουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες των περιοχών μας, άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Ποια είναι η σχέση σου με τον Ωρωπό; Ποια θέματα θα προτάξεις;

Με την εμπειρία και τις γνώσεις μου, θέλω να συμβάλω στην διεκδίκηση λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής και φυσικά του Ωρωπού, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, να σταθούμε απέναντι σε όσους θέλουν να μετατρέψουν τον τόπο μας στην πίσω αυλή της Αττικής. Τον Ωρωπό τον αγαπώ, τον επισκέπτομαι πολύ συχνά και συνομιλώ με τους ανθρώπους εδώ ώστε να γνωρίζω τα ζητήματα. Το αποχετευτικό, πρέπει να λυθεί άμεσα με το να προχωρήσει ο βιολογικός καθαρισμός. Μιλάμε για μια περιοχή με πολλούς κατοίκους ούτως ή άλλως που το καλοκαίρι με τους επισκέπτες ο πληθυσμός τριπλασιάζεται. Θα πρέπει να πυκνώσει το συγκοινωνιακό δίκτυο, να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση και ευκολότερη σύνδεση με τον αστικό ιστό. Πολιτική Προστασία. Πρέπει οι κάτοικοι στις βόρειες κοινότητες που ζουν σε επικίνδυνες για πυρκαγιά ζώνες να αισθάνονται ασφαλείς. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο δράσης και συντονισμός.

Φυσικά είναι και άλλα πολλά ζητήματα, η ιατρική περίθαλψη, η ανάπτυξη, η ανάδειξη πολιτισμικών χώρων. Σταδιακά όλα μπορούν να λυθούν. Σημασία έχει απλώς οι πολίτες να στηρίξουν ανθρώπους που αφενός γνωρίζουν και αφετέρου έχουν την διάθεση να λύσουν αυτά τα ζητήματα. Εγώ ήμουν και είμαι μέσα στα προβλήματα αυτά σε όλη την πορεία μου και έχω τη διάθεση και το μεράκι να τα λύσω. Χρειάζομαι την βοήθεια των συμπολιτών μου ώστε μαζί να τα καταφέρουμε.