Ένα απίστευτο περιστατικό μας κατήγγειλαν απο χθες κάτοικοι του Χαλκουτσίου. Μηχανήματα του Δήμου Ωρωπού έριξαν ακατέργαστη άσφαλτο προκειμένου να αναμορφώσουν δρόμο πάνω στην παραλία. Το πρόβλημα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα είναι το οτι η άσφαλτος έπεσε πλάι στην παραλία ελάχιστα μέτρα απο την ακτή που σκάει το κύμα κάτι που προκαλεί σημαντικές οικολογικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες. Το ζήτημα, όπως και στη περίπτωση της ηλικιωμένης και του δημοτικού ασθενοφόρου έγινε γνωστό απο το κύμα κοινοποιήσεων στα social media με τους χρήστες να δηλώνουν την αγανάκτηση τους για το ζήτημα.

Το θέμα ανέδειξε η πανελλαδικής εμβέλειας ηλεκτρονική εφημερίδα iefimerida.gr η οποία επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ωρωπού ο οποίος δήλωσε πως δεν είχε γνώση για το περιστατικό και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “Έγινε ένα λάθος από παράγοντα του δήμου, θα διορθωθεί άμεσα”. Τις επόμενες ώρες ξεκίνησε το ξήλωμα της ασφάλτου.

Η ανάρτηση του Γιώργου Γιασημάκη:

Ζούμε τις μέρες που ο καθένας κατά το συμφέρον του χρήζει τον εαυτό του σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Από περιβαλλοντολογικά ευαίσθητο, μέχρι φωτεινό παντογνώστη.

Έτσι και αλλιώς δεν κοστίζει.

♦️Υπάρχει βέβαια και η πραγματικότητα που επειδή είναι μία και μοναδική, αποκαλύπτει σκέψεις, επιδιώξεις και αληθινές προθέσεις.

📌Από την πρώτη στιγμή που μου έγινε γνωστό το γεγονός στο Χαλκούτσι, έκανα άμεση παρέμβαση και αναγνωρίζοντας ένα λάθος, ενός συνεργάτη μου, έδωσα εντολή για άμεση αποκατάσταση,όπως και έγινε.

📌Βλέπεις εγώ αναγνωρίζω πως υπάρχουν ανθρώπινα λάθη και έχω την γενναιότητα να τα αποκαθιστώ χωρίς να κρύβομαι και να υποκρίνομαι.

📌Απο αυτό το σημείο όμως, μέχρι να εμφανίζονται τιμητές,χθεσινοί αποτυχώντες, αλλά και μόνιμοι κριτές εκ του ασφαλούς,που ακροβατούν ανάμεσα στην γραφικότητα και τον λαϊκισμό, υπάρχει άβυσσος.

📌Ο κόσμος του Ωρωπού γνωρίζει πια, έχει καταλάβει και γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που ψάχνουν αφορμές να βγάλουν καταστροφή και μιζέρια.

📌Ο λαϊκισμός πλέον δεν αγγίζει κανέναν.

📌Ο Ωρωπός θέλουν δεν θέλουν αλλάζει.

📌Προχωρά μπροστά.Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Η αντιπολίτευση εξέφρασε τις σοβαρές τις ανησυχίες για το ζήτημα θέτοντας ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη και τη Δημοτική Αρχή ενώ παράλληλα επέκριναν την στάση του Δημάρχου που δήλωσε άγνοια για το γεγονός όπως και στην περίπτωση της ηλικιωμένης.

Η ανάρτηση του Διονύση Καμπιώτη:

Αυτός δεν είναι δήμαρχος. Είναι ο Τζιν Γουάιλντερ και ο Ρίτσαρντ Πράιορ σε οικονομική συσκευασία. Ότι και να γίνεται σε αυτόν τον έρμο τον Δήμο, δεν ήξερε τίποτα, δεν είδε τίποτα, δεν άκουσε τίποτα…

Η ανάρτηση του Δημήτρη Βελτανιώτη:

Στην εποχή που η περιβαλλοντική ευαισθησία αποτελεί και πρεπει να αποτελεί, ύψιστη προτεραιότητα για όλη την ανθρωπότητα, ο Δήμος Ωρωπού με μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση, επιλέγει να ασφαλτοστρώσει κομμάτι της παραλίας στο Χαλκούτσι, ρίχνοντας ακατέργαστη άσφαλτο πάνω στην άμμο, ελάχιστα μέτρα από το σημείο που σκάει το κύμα.

Μια πράξη που σοκάρει και προβληματίζει όλους τους Δημότες και τους κατοίκους της περιοχής, ειδικότερα μετα την ομολογία του Δημάρχου πως για ακόμη μια φορά, “δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε”. Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Ποιού είδους περιβαλλοντική μελέτη μπορεί να επέτρεψε αυτήν την πράξη; Υπήρχε σχεδιασμός; Ποιός ευθύνεται; Ποιο ήταν το σκεπτικό; Ποιος Δήμαρχος είναι δυνατόν να μην γνωρίζει κάτι τέτοιο; Ποιος θα επωμιστεί το κοστος των εργασιών για την επίστρωση και την αποξήλωση του τρίμματος;

Ζητούμε: Να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «παράγοντα» που κάνει τόσο επικίνδυνα λάθη και την παραίτηση όσων εμπλέκονται με το ζήτημα. Διότι κ. Δήμαρχε, βουνά από τρίμμα ασφάλτου πάνω στον αιγιαλό σημαίνει τεράστια οικολογική καταστροφή.

Το σίγουρο είναι πως για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Δήμος μας, ο τόπος μας, εξαιτίας των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Γιασημάκη δυσφημείται πανελλαδικά και διασύρεται στα μέσα και στις συνειδήσεις των πολιτών.

Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε ως δημότες την πολιτική του “δεν ήξερα”, “δεν γνώριζα”;

Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε να φέρουμε στις πλάτες μας πράξεις λίγων που ντροπιάζουν τον τόπο μας;

Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε την επικίνδυνη ασυνεννοησία και προχειρότητα μιας αναποτελεσματικής Δημοτικής Αρχής;

Η άγνοια σας αποδεικνύεται καταστροφική για τον τόπο.


Πηγή: iefimerida.grΧαλκούτσι Ωρωπού: Ξηλώνουν άρον-άρον την άσφαλτο από την παραλία -Τι λέει ο δήμαρχος στο iefimerida – iefimerida.gr