Το πρωί της Κυριακής, 10 Ιουλίου 2022 διοργανώθηκε δράση υποθαλάσσιου και παράκτιου καθαρισμού στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Αποστόλων Καλάμου. Η δράση έγινε από τις εθελοντικές ομάδες Beach Cleaning και Cool Experience Dive Center έχοντας και την υποστήριξη του Λιμενικού ταμείου Σκάλας Ωρωπού.

Οι δύτες ήταν νέα παιδιά, που αποφάσισαν να προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργειά τους για να βοηθήσουν να ομορφύνει η περιοχή, το λιμάνι και να μειωθεί η μόλυνση που ο άνθρωπος προκαλεί στο περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποθαλάσσιος καθαρισμός έφερε στη στεριά 703 κιλά σκουπιδιών τα οποία από την ανθρώπινη δραστηριότητα βρίσκονταν στον βυθό ρυπαίνοντας την θάλασσα.

Τα παιδιά μας μίλησαν για την δράση τους, αναφέροντας μας λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν ενώ όπως δήλωσαν, η ομάδα τους δραστηριοποιείται εθελοντικά εδώ και τέσσερα χρόνο έχοντας να δείξει έργο κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο βίντεό μας θα δείτε στιγμιότυπα από την δράση των παιδιών.

Στο λιμάνι βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Κωστόπουλος προκειμένου να συνδράμει στο έργο της ομάδας και να συντονίσει την δράση. Μίλησε στην κάμερα του Oropos News για την δράση καθαρισμού αναφέροντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο βυθός του λιμανιού και αναφέρθηκε στην συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου με τους εθελοντές.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε δράσεις και παρεμβάσεις του Λιμενικού Ταμείου που έχουν γίνει στην περιοχή του λιμένα στους Αγίους Αποστόλους για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των αλιέων, λέγοντας πως “Ήταν προσωπικό μου στοίχημα, απέναντι στους συμπατριώτες μου”. Ακόμη, μας μίλησε για όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο λιμάνι στο άμεσο μέλλον. “Θα είναι μια ομορφιά” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.