Πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιουλίου τo 3ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Ωρωπού στο χώρο των παλιών φυλακών. Με στόχο την ανάδειξη των θυμάτων των γυναικοκτονιών, τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν για τις ιδέες, τις επιλογές και τη στάση ζωής τους, εκείνους που χάθηκαν από την αστυνομική βία το ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού αποσκοπούσε στο εμείς: στη συζήτηση, τη γνωριμία, την αντιπαράθεση.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, Παρασκευή 12 Ιουλίου το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες και συζήτηση με θέμα το «ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας- Το περιβάλλον σε κρίση», μουσικές συναυλίες, έκθεση βιβλίου και ζωγραφικής αλλά και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά μέσω ενός εργαστηρίου κεραμικής.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 13 Ιουλίου, το κεντρικό θέμα ομιλίας ήταν: «Από τη Ροζάβα στην Γάζα, λαοί που αγωνίζονται για τη λευτεριά τους» με ομιλητές τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, την εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδος Salma A. Shawa και τον Yusuf Ozdemir από το πολιτιστικό κέντρο Κουρδιστάν. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακή κούρδικη μουσική ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα stand up comedy. Στον χώρο υπήρχε έκθεση βιβλίου και ζωγραφικής αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδιά ενώ το βράδυ έκλεισε με μουσικές συναυλίες, από τον Κύριο Κ. και τους «Μαρκομανείς».