Μια σειρά δράσεων έχει εξαγγείλει το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τοσο την τοπική κοινωνία, όσο και τα απανταχού κέντρα αποφάσεων ώστε να λάβουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Δεν υπάρχει planet B. Επομένως, πρέπει όλοι μας να λάβουμε δράση προκειμένου να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Διότι αφορά το μέλλον όλων μας.

Αναλυτικά οι δράσεις:

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη θα γίνουν αισθητές και θα επιβαρύνουν κυρίως τους σημερινούς νέους και τις μελλοντικές γενιές.

Η συλλογική φωνή των νέων και οι προτάσεις τους πρέπει να ακουστούν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27, που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022.

https://eepf.gr/el/skitalodromia-running-out-of-time

Δράσεις

(Climate Education Action) στη Σχολική Κοινότητα Αφιδνών (Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς) και στη Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών.

Κάλεσμα της Σχολικής Κοινότητας για την ηλεκτρονική Υπογραφή του μηνύματος που μεταφέρει μέσα της η Σκυτάλη. (https://running-out-of-time.com/message/ )

Παράσταση Αντιπροσωπείας της Σχολικής Κοινότητας στο Σταθμό 622 (θέση Λακκαγκίνη, 7πμ, 27/10/2022) με πανό και με το σύνθημα: “We are the future – Future is now – Take action now!!!”( https://running-out-of-time.com/route/ )

Καταγραφή του οικολογικού αποτυπώματος (ΧΕΡΙ) και του Αποτυπώματος Άνθρακα (ΠΑΤΟΥΣΑ) των μελών όλης της Σχολικής Κοινότητας.

Διαχείριση των αποτελεσμάτων της έρευνας και δημιουργία τοίχων – αφισών (Χέρια- πατούσες) 4. Ημέρα Δράσης των Σχολείων 3/11/2022 ή μέχρι 6/11/2022 Δραστηριότητες και Συζητήσεις στο Σχολείο ή στην Τάξη.

https://eepf.gr/el/sxoleiaΚάλεσμα της Κοινότητας Αφιδνών για την ηλεκτρονική Υπογραφή του μηνύματος που μεταφέρει μέσα της η Σκυτάλη. (https://running-out-of-time.com/message/ ) και την υποστήριξη των δράσεων της Σχολικής κοινότητας.Υποστήριξη οικονομική της ελληνικής διαδρομής. https://eepf.gr/el/root-dwrea

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Δ.Σ. ΑΦΙΔΝΩΝ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ