Πολιτικό θέμα φαίνεται να εγείρει η απόσπαση ενός βραχώδους κομματιού στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, κοντά στο parking. Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε η αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τόσο το οικονομικό ποσό για το έργο αυτό, όσο και την ίδια την διαδικασία. Μάλιστα, τοπικές πηγές μας αναφέρουν ότι το έργο έχει παγώσει καθότι δεν είχαν εκδοθεί απαραίτητες από το Δασαρχείο άδειες.

Αρχικά, η απόφαση Δημάρχου, στις 26 Οκτωβρίου κάνει λόγο για την επιλογή του αναδόχου του έργου της “Κατεπείγουσας καθαίρεσης επικίνδυνου βραχώδους όγκου” με το σύνολο της προσφοράς να ανέρχεται στα 73.656€.

Το σχετικό έγγραφο:

Η Δημοτική Αρχή τονίζει το κατεπείγον της ανάγκης να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος βράχος, ώστε να υπάρξει ζήτημα ασφάλειας των πολιτών της περιοχής καθώς φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος ο όγκος αυτός να καταπέσει.

Ο Θωμάς Ρούσσης, μετά την έκδοση της απόφασης σχολίασε το ποσό και την επιλογή του εργολάβου. Το σχόλιο του πρώην Δημάρχου Ωρωπού:

Γέμισε εργολάβους ο Δήμος Ωρωπού…
Γεμίσαμε με «Γρηγοράκηδες και Γιαννάκηδες »…
Φαίνεται ο νέος εργολάβος «Γιαννάκης» τους κέρδισε με την εμπειρία του…
Για καθαίρεση βράχου 74.000€ ;;; Ήμαρτον!!!
Μάλλον θα είναι ο «Βράχος της Ακρόπολης», δεν εξηγείται αλλιώς!!!

Στη συνέχεια, ο πρώην Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Λίτσας έγραψε:

Το πρίν καί τό μετά…… Μια ανάθεση σκάνδαλο 74.000€ χωρίς άδεια από το δασαρχείο Καπανδριτίου, χωρίς σεβασμό στο μοναδικό περιβάλλον, και με ανύπαρκτη την τεκμηρίωση της επικινδυνότητας από αρμόδιο μηχανικό. Σήμερα στους Αγίους Αποστόλους.

Για το εν λόγω ζήτημα μάλιστα τοποθετήθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπίων, Γιώργος Γαβριήλ αναφέροντας.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Γαβριήλ:

Γι αυτο το βραχακι, οπως κατηγγειλε ο πρωην αντιδημαρχος κ Λιτσας ,ξοδευτηκαν με απ ευθειας αναθεση, 75000 ευρω για να το αφαιρεσουν. Κοπηκαν δεντρα χωρις αδεια δασαρχειου,και εκτιμηση ειδικων μηχανικων. Με αυτα τα λεφτα, χιλιοι εργατες με αμοιβη 75 ευρω ο καθενας θα τους το εφερναν σε σκονη. Ελεος φιλοι, μας βλεπουν.

Πηγές του Oropos News αναφέρουν ότι οι εργασίες διακόπηκαν από το Δασαρχείο καθώς δεν υπήρχε σχετική άδεια για την κοπή πεύκων, μετά απο καταγγελία. Το ζήτημα αναμένεται να έχει πολιτική έκταση και αναμένουμε είτε νέες δηλώσεις, είτε συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

*Φωτογραφία από το Google Maps