Πηγές του Oropos News μας αναφέρουν συμβάν πυρκαγιάς στην Μαυροσουβάλα σε δασική έκταση 10 στρεμμάτων. Αναμένουμε σε λίγο περισσότερες πληροφορίες.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 15:00

Η Πυρκαγιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.

Ενημέρωση από τον Δήμο Ωρωπού:

ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑΣ

Πυρκαγιά ξεσπασε στην καρδιά του δάσους της Μαυροσουβαλας και σε δύσβατο σημειο το μεσημέρι της Κυριακής 30 Απριλίου, μια ημερα πριν αρχίσει η αντιπυρικη περίοδος. Χάρις την έγκαιρη επέμβαση ισχυρων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, της Πολιτικής Προστασιας του Δημου Ωρωπου, των Εθελοντικών ομάδων Νέας Πολιτείας, ΕΣΔΩ, ΣΕΑΔ, ΕΟΠ Μηλεσιου και Αγίου Στεφάνου η φωτια τεθηκε υπο έλεγχο πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επι τοπου βρέθηκε ο δήμαρχος Ωρωπου Γιώργος Γιασημακης, ο αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Γιώργος Αρμυριωτης, ο τοπικός σύμβουλος Μαρκοπούλου Μιχαλης Λαγος. Τα αιτια της πυρκαγιας ερευνα η Π.Υ.Η Πολιτικη Προστασία του Δημου Ωρωπου απευθύνει νεα έκκληση στους πολίτες να ειναι προσεκτικοί και ενόψει της έναρξης της αντιπυρικης περιόδου να μην ανάβουν φωτιές για κανέναν λογο.

Ευχαριστούμε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντικών ομάδων για την ετοιμότητα τους και την αποτελεσματική επέμβαση. Γιώργος Γιασημάκης Πολιτική Προστασία Δήμος Ωρωπού Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Δελτίο Τύπου – Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής προστασίας Αγίου Στεφάνου

Σήμερα 30/04/2023 περίπου στις 14:00 μεταβήκαμε για δασική πυρκαγιά 🌲🔥 στη Μαυροσουβάλα Ωρωπού προς ενίσχυση στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας 📌Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχε 1 Πυροσβεστικό όχημα του Συλλόγου μας 🚒 με 3 #Εθελοντές 👨‍🚒, οχήματα από το Πυροσβεστικό Σώμα, μια ομάδα πεζοπόρου, τη 1η ΕΜΟΔΕ καθώς και οχήματα από τον Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας και την εθελοντική ομάδα του Ωρωπού 👨‍🚒🚒