Την Παρασκευή το βράδυ στις 28/6/24 πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο πολυχώρο του Atlantis Prive, η παρουσίαση του νέου βιβλίου «ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΟΝΕΙΡΑ», του συντοπίτη μας και βραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Μακρυγιάννη.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της ΝΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του εκδοτικού οίκου «ΟΣΤΡΙΑ», φίλες και φίλοι του βιβλίου, των γραμμάτων και της τέχνης, καθώς επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

Μετά την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων αριστουργηματικών βιβλίων του Δημήτρη Μακρυγιάννη «ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΒΥΣΣΙΝΟ», «ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ» , «ΒΕΝΤΕΤΑ» & «ΤΑΞΙΔΙ ΦΥΓΗΣ», συνταξιδέψαμε για ακόμη μία φορά, σε μιαν άλλη διάσταση του χρόνου, κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα προσέγγισης γεγονότων και χαρακτήρων. Κι όλα αυτά κεντημένα πάντα από την εξαιρετική και γλαφυρή λογοτεχνική πένα του βραβευμένου συγγραφέα μας.

Ο Δημήτρης Μακρυγιάννης , απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής αεροπορίας σήμερα, μας εντυπωσιάζει για μια ακόμη φορά με την γραφή του, παντρεύοντας με άνεση τον ρομαντισμό με τον ρεαλισμό, την αγάπη με το μίσος, το ψέμα με την αλήθεια και την λυρική περιγραφή με την φαντασία, ο οποίος αφού αδράξει όλο αυτό το συναισθηματικό περιπετειώδες συνονθύλευμα, το οδηγεί εκεί που επιτάσσει ένα «όμορφο φινάλε» ή το «φρικαλέο», που συχνά επιβάλλει η ζωή;;

Στο βιβλίο χρησιμοποιούνται πάμπολλα γεγονότα -βιωματικά και φανταστικά-, όπου ο συγγραφέας ζωγραφίζει πάνω στον καμβά της ζωής, όλα εκείνα τα περίτεχνα γεγονότα που είναι στολισμένα με ξεχωριστά λογοτεχνικά χρώματα, δίνοντάς μας μια συνεχή διάθεση, να το διαβάζουμε ασταμάτητα, ξανά και ξανά.

Παθιασμένοι έρωτες, τραυματισμένες αλήθειες, ίντριγκες κι ασύστολα ψεύδη, ντυμένα με την μάσκα της προδοσίας, φαντασιώσεις και διψασμένα πάθη, δίνουν ολοζώντανες τις εικόνες του σύγχρονου ανθρώπου, που παλεύει για τις απολαύσεις του, αλλά δεν ξέρει ότι βρίσκεται απροστάτευτος, ανάμεσα στις φωτιές των δύο μεγάλων θεών: του θεού της αγάπης και του θεού των χρημάτων και της απληστίας.

Ποιές θα είναι άραγε οι επιλογές και που θα καταλήξει αλήθεια ο άνθρωπος για την αλύτρωτη ικανοποίηση των επιθυμιών του;;

Άγνωστο επί του παρόντος, γιατί οι επιλογές τρανές κι αμετάπειστες, ομορφαίνουν ολοκληρώνοντας τον πίνακα του ζωγράφου στο τέλος του βιβλίου, διευκρινίζοντας απλά τις αξίες της ζωής.

Εκτός φυσικά από τον βασικό πρωταγωνιστή και συγγραφέα Δημήτρη Μακρυγιάννη, στο πάνελ συμμετείχαν και μας έκαναν την τιμή να μιλήσουν για το βιβλίο, οι αξιότιμες κυρίες:

Κα Φωτεινή Παπαθεοδώρου Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης & Επικοινωνίας.

Κα Μαίρη Σαμπάνη Καθηγήτρια Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

Κα Σοφία-Δυσσέλια Λίτσα Τελειόφοιτη φοιτήτρια Νομικής Αθήνας.

και η Καλλιτέχνις Κα Δήμητρα Τσάκωνα, η οποία με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της- μας ταξίδεψε για λίγο, διαβάζοντας κάποια επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ Κος Γιώργος Παπαγεωργίου.