To 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη του καλοκαιρινή λογοτεχνική γιορτή,  τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου. Η φετινή λογοτεχνική βραδιά είχε τίτλο «Παραμυθία», και ήταν εμπνευσμένη από τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που αναφέρονται σε μύθους, παραμύθια, μαγικές ιστορίες, μπλεγμένες με κείμενα και στίχους του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής. Εκτός από τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής-Λογοτεχνικό Εργαστήρι του σχολείου, που διοργάνωσε την εκδήλωση, στη βραδιά  συμμετείχαν οι μουσικοί όμιλοι του 1ου Γυμνασίου, οι χορωδίες του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων καθώς και χορωδοί από το ΓΕΛ Ωρωπού.

Τη μουσική διεύθυνση και επιμέλεια ανέλαβαν ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου και μουσικός κ. Γεώργιος Γκιολές, και ο μουσικός του 2ου Δημοτικού σχολείου κ. Αναστάσιος Κολιομιχάλης. Σε φιλική συμμετοχή τραγούδησε ο εξαιρετικός Ορέστης Πιλάτος.

Ήταν μια εξαιρετική μουσική βραδιά. Οι μουσικοί και οι χορωδοί χάρισαν όμορφες στιγμές στο κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό αντάμωμα που θα αφήσει στους μαθητές πολλές εικόνες, γνώσεις και εφόδια για τη ζωή τους.

Συγχαρητήρια σε όλους!