Η Μαρία Απατζίδη στην Ολομέλεια της Τετάρτης 5 Απριλίου 2023 συνόψισε τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2019 έως σήμερα. Περιέγραψε με τα πιο σκοτεινά χρώματα τον ζόφο που ζήσαμε και ζούμε καθημερινά στην Ελλάδα της Μητσοτάκης Α.Ε.

Η βουλεύτρια είπε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που πέρασε ποτέ από την μεταπολίτευση και μετά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η ίδια κυβέρνηση αποδείχθηκε η βολικότερη και βέλτιστη για τους ολιγάρχες, ντόπιους και ξένους. Ομως για τον λαό, τους νέους , τους ευάλωτους, τους μικρομεσαίους, η διακυβέρνηση της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφερε την καταστροφή.

Τέσσερα χρόνια με “αναξιοκρατία, διαφθορά, νεποτισμό, πελατειακές σχέσεις, αντίληψη του κράτους ως τσιφλίκι της κυβέρνησης και των ολιγαρχών της, μίζες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος”

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερέβη εαυτόν επιδεικνύοντας “περιφρόνηση διεθνών θεσμών και συμβάσεων, αλλαγή δόγματος εξωτερικής πολιτικής, καταστρατήγηση βασικών ανθρώπινων

δικαιωμάτων, ασυδοσία, λογοκρισία”.

Σύμφωνα με την κα Απατζίδη, η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία, τον πληθωρισμό, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος. Κατέφυγε σε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, εξώθησε ακόμα περισσότερους νέους στο εξωτερικό, φίμωσε τη δημοσιογραφία ταϊζοντας με 40 εκατομμύρια τα συστημικά ΜΜΕ. Το επιτελικό κράτος απέτυχε στη διαχείριση των πυρκαγιών και διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις ευνοώντας την εργοδοσία.

Η “προστασία του πολίτη” ενισχύθηκε με αθρόες προσλήψεις ειδικών φρουρών, συνοριοφυλάκων, πανεπιστημιακή αστυνομία και επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) ενώ την ίδια στιγμή το κράτος αδυνατεί να προστατέψει ένα ανήλικο κορίτσι που απειλείται από κυκλώματα μαστροπείας, και εγκαταλείπει στο έλεος της ανθρωποφαγίας την πολύτεκνη οικογένειά της.

Επιπλέον, στην αποδρομή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προωθώντας  ιδεοληπτικά τις ιδιωτικοποιήσεις με κάθε κόστος, δεν δίστασε εν μέσω πένθους για το τραγικό δυστύχημα των 57 νεκρών στα Τέμπη, να φέρει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Κλείνοντας, η Μαρία Απατζίδη αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΜέΡΑ25 και τόνισε ότι “μόνο μέσα από τη ρήξη με το μνημονιακό τόξο και την ολιγαρχία που εξυπηρετεί, θα πετύχουμε την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ευημερία για τον ελληνικό λαό”.