Με την πρέπουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου μας Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού την Κυριακή 25 Αυγούστου, στο προαύλιο χώρο του Γενικού Λυκείου ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’. Πρωτόγνωρο πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο καθώς εκατοντάδες συνδημοτών μας θέλησαν να βρεθούν στην γιορτή του Δήμου μας που τιμά πραγματικά τον θεσμό.

Κλείνει έτσι ουσιαστικά αυτή η μεγάλη περιπέτεια του παρατεταμένου  προεκλογικού αγώνα που έδωσαν οι παρατάξεις με  την συνεχή  ένταση, την υπερβολή και την αβεβαιότητα που ζήσαμε πριν αλλά και μετά τις εκλογές.

Σε νέα αχαρτογράφητα νερά καλείται να κινηθεί η Νέα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Γιασημάκης Γιώργος με τις εύθραυστες ισορροπίες που δημιούργησε ο νέος εκλογικός νομός της απλής αναλογικής, παρά τις διορθώσεις που πραγματοποίησε η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα τεράστια προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν από την πρώτη στιγμή, δεσμευμένοι από τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και τις προσδοκίες που δημιούργησαν στους πολίτες του Ωρωπού, βρίσκονται στην είσοδο του Δήμου μας από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουν την 1 Σεπτεμβρίου.

Το κυριότερο από όλα είναι η εύρεση τρόπου αντιμετώπισης των δεκάδων υποσχέσεων και συμψηφισμών που τους έφεραν σε θέση διοίκησης σήμερα στον Δήμο μας. Ξεκινώντας από τα ιδία τα στελέχη τους και την επιλογή των ικανοτέρων να διοικήσουν από θέσεις Αντιδημάρχων και Προέδρων Νομικών Προσώπων και επιτροπών, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη η επιλογή τους καθώς η ανοικτή στήριξη που απήλαυσαν από τον τρίτο Συνδυασμό υπήρξε ξεκάθαρη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και περιμένουμε να δούμε τα ανταλλάγματα και τις συμφωνίες,  με ποιον τρόπο θα εκπληρωθούν.

Την επομένη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας αρχής και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Καλή επιτυχία σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και ευχόμαστε να φανούν αντάξιοι των ευθυνών που αναλαμβάνουν προκειμένου να είναι δημιουργικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία μας, λαμβάνοντας αποφάσεις που θα προστατέψουν τους πολίτες του Δήμου μας.

Για κάποιους από αυτούς, που γνωρίζουμε τους χαρακτήρες τους, τον τρόπο διαχειρίσεως διαφόρων καταστάσεων κατά το παρελθόν με λήψεις αποφάσεων καταστροφικές για τον τόπο και κάποιους άλλους με εκρηκτικούς και εμπρηστικούς χαρακτήρες, ελπίζουμε οι θέσεις εξουσίας που θα απολαύουν στο σύντομο μέλλον να είναι εφαλτήριο για την κατάργηση κακών συμπεριφορών και αλλοπρόσαλλων αποφάσεων, που έβλαψαν πραγματικά την περιοχή μας.

Όσο μπορούμε να αισιοδοξούμε για αυτούς, θα το κάνουμε. Ελπίζουμε σε ένα νέο προσανατολισμό διοίκησης και πραγματικής αντιμετώπισης και λύσεις των προβλημάτων, μακριά από πολιτικούς εγωισμούς, αυτοπροβολή και ανάδειξη εγωκεντρικών συμπεριφορών.

Καλή επιτυχία σε όλους και κυρίως στους συμβούλους της αντιπολίτευσης που μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο, καλούνται να προστατέψουν τα συμφέροντα των πολιτών του Ωρωπού με αξιοπρέπεια, ήθος και κυρίως προσήλωση στον νέο άχαρο ρόλο τους. Και θα το κάνουν αρκούμενοι να συλλογιστούν πως βρεθήκαν πρώτοι στην προτίμηση των συνδημοτών μας που τους τίμησαν την πρώτη Κυριακή ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής ποια διοικητική ομάδα επέλεξαν για την τετραετία που ξεκινά. Η ερμηνεία και εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου ορίζει την ουσία του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά τους δίνει τις δυνατότητες για μια παραγωγική και γόνιμη θητεία με παρεμβατικό χαρακτήρα χωρίς καταστροφικές και μηδενίστηκες τάσσεις που ζήσαμε κατά το παρελθόν.

Καλή θητεία σε όλους!