Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα Καπανδριτίου, συνάντηση την οποία προκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βελτανιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με θέμα την ανασύσταση της Ομάδας Εθελοντών Καπανδριτίου. Η συγκεκριμένη ομάδα, προϋπήρχε μιας και είχε οργανωθεί από το 2008, αριθμούσε μάλιστα τότε 50 μέλη, και είχε ενεργή και άμεση παρουσία και δράση , σε θέματα που αφορούσαν την φύλαξη του δάσους, αλλά και την αντιμετώπιση άλλων φυσικών φαινομένων(χιόνι, πλημμύρες  κ.α).

Στην πορεία η δράση της ατόνησε και “έμεινε πίσω” σε σχέση με τις άλλες ομάδες Εθελοντών του Δήμου μας. Στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά βεβαίως, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, των παλιών μελών-αρκετοί από τους οποίους είναι πρώην δασοπυροσβέστες-και εκεί δημιουργήθηκε και η ανάγκη, να ανασυσταθεί αυτή η ομάδα, που και τεχνογνωσία διέθετε και αμεσότητα, αλλά και πολύ καλή γνώση της περιοχής είχε.

Στην συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα, τα οποία δήλωσαν πως είναι έτοιμα να προχωρήσουν στην ανασύσταση της Ομάδας των Εθελοντών Καπανδριτίου, και να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους. Είναι βέβαιο πως μια τέτοια έμπειρη ομάδα, αν εξοπλιστεί κατάλληλα και στηριχθεί όπως πρέπει, θα βοηθήσει τα μέγιστα σε μελλοντικές καταστάσεις κινδύνου και θα αποτελέσει μια “πρώτη Γραμμή” αναχαίτισης, με ευεργετικές συνέπειες και με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βελτανιώτης, ανέλυσε την άποψη και το πλάνο της Δημοτικής Αρχής , τονίζοντας την απόφαση να στηριχθεί, υλικά, ηθικά και εκπαιδευτικά η Ομάδα των Εθελοντών, αποκτώντας ταυτόχρονα μητρώο Εθελοντών, έτσι ώστε να καταστεί αξιόμαχη και αποτελεσματική και κατέληξε λέγοντας, πως και αυτή η ομάδα, θα αποκτήσει πολλά εφόδια και πολλές “γνώσεις Δράσης”, μιας και θα έχει δίπλα της τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου, για θέματα Πολιτικής Προστασίας Θανάση Λέκκα, επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής.

Ας ελπίσουμε πως η προσπάθεια θα πετύχει, η Ομάδα θα επανασυσταθεί με επιτυχία και στο μέλλον, θα παρεμβαίνει με επιτυχία, όπου και όταν χρειαστεί.