Η περιοχή του Βλαστού αντιμετωπίζει συνεχή προβλήματα έλλειψης νερού για πολλές ώρες και πολλές μέρες την εβδομάδα. Οι κάτοικοι δηλώνουν στο Oropos News αγανάκτηση για την συνεχιζόμενη κατάσταση και ζητούν άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που όπως επισημαίνουν δεν είναι απλό, αλλά είναι ζήτημα διαβίωσης, αξιοπρέπειας και ποιότητας ζωής.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΣΠΑΑΚΑ και του Συλλόγου Σπηλιάς Βλαστού, Σπύρο Γιακουβή μας δόθηκαν πολλές πληροφορίες για το ζήτημα αυτό που εδώ και πολλούς μήνες ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής. Ο Σπύρος Γιακουβής μας ανέφερε ότι:

Το ζήτημα πάντα υπήρχε, όμως τα τελευταία 2,5 χρόνια κάτι έχει συμβεί και έχουμε διακοπές νερού μπορεί και 2-3 φορές την εβδομάδα οι οποίες διαρκούν περισσότερες από 4 ώρες. Δεν είναι αστείο ζήτημα, οι κάτοικοι έχουν τόσες δουλειές και υποχρεώσεις που δεν μπορούν φέρουν σε πέρας, δεν μπορούν να κάνουν δουλειές του σπιτιού, δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο. Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε ακούσει κάθε δικαιολογία που μπορεί να φανταστεί κανείς από τους αρμοδίους“.

Σε ερώτησή μας για το που οφείλεται το πρόβλημα, αναφέρθηκε σε ζητήματα ηλεκτροδότησης με τον πάροχο. Τα προβλήματα αυτά έχουν επισημανθεί και στον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος. Μάλιστα, ο κ. Γιακουβής μας πληροφόρησε πως υπάρχουν οικιστές που δίνουν πολλά χρήματα από την τσέπη τους για δεξαμενές και πιεστικά προκειμένου να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα.

Όπως καταλαβαίνουμε το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και συνεχιζόμενο και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση προκειμένου η διαβίωση των ανθρώπων στην περιοχή να είναι υποφερτή.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής μας στέλνουν πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των παρόχων ύδρευσης και ηλεκτρισμού αναφέροντας ότι “εδώ και 12 χρόνια ήρθε η ΕΥΔΑΠ έσκαψε τον δρόμο στην οδό Δάφνης και Κρίνων και δεν ήρθαν ποτέ να το φτιάξουνε” επισημαίνοντας ότι θα πρέπει “να στρώσουν ξανά τον δρόμο, όπως τον βρήκαν”. Επιπλέον, η ίδια κάτοικος αναφέρει πως “υπάρχει ένας πυλώνας της ΔΕΗ μεγάλος, ξύλινη κολώνα, που είναι μέχρι πάνω με κισσούς. Το έχουμε πει εκατό φορές θα καούμε στον ύπνο μας ζωντανοί αν γίνει βραχυκύκλωμα