Μια εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση παρουσίασε εχθές 29 Ιουνίου 2024 ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων στη σκηνή του ΓΕΛ Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης».

Μια εκδήλωση με θέμα την θάλασσα. «Μια θάλασσα τραγούδια» όπως ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης. Τραγούδια και χοροί που μας ταξίδεψαν σε όμορφα μέρη της πατρίδας μας και μας έφεραν αρώματα και εικόνες του γαλάζιου της θάλασσας.

Η καρδιά του Ωρωπού χτυπούσε στο ΓΕΛ με πολύ κόσμο να έχει συρρεύσει προκειμένου να παρακολουθήσει μικρούς και πρεσβύτερους χορευτές και να διασκεδάσει με τα τραγούδια και τους χορούς. Η Ηρώ Δράκου απηύθυνε τον χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους ανοίγοντας την εκδήλωση ενώ ο Πρόεδρος, κ. Αλιφραγκής ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν δίπλα στον Σύλλογο καθώς και τους χοροδιδασκάλους. Στην συνέχεια η Ελένη-Βαρβάρα Καρακυριάκου έδωσε τον τόνο και το ύφος της εκδήλωσης με την αφήγησή της.

Οι χοροδιδάσκαλοι Ράπτη Μάρια, Μήτσου Πέτρος και Λίτσας Παντελής με την σκηνική επιμέλεια του Γιώργου Κουμπαγιώτη παρουσίασαν μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση. Όλα τα χορευτικά τμήματα και ιδιαίτερα εκείνα των λιλιπούτειων μαθητών του συλλόγου παρουσιάστηκαν εξαιρετικά φανερώνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο.

Οι μουσικοί ξεσήκωσαν το κοινό με την γκάιντα, το λαούτο, το βιολί, τα παραδοσιακά θορυβώδη κρουστά αλλά και την ιδιαίτερα όμορφη φωνή της Ελένης Ζησοπούλου.

Η ετήσια καλοκαιρινή μουσικοχορευτική παράσταση του Πνευματικού και Πολιτιστικού Ομίλου Νέων Παλατιών Ωρωπού αποτελεί έναν θεσμό που ενώνει την κοινότητα και προάγει τον πολιτισμό. Η επιτυχία της φετινής παράστασης αποτελεί εγγύηση για το λαμπρό μέλλον του Ομίλου και αναδεικνύει τη σημασία της πολιτιστικής δράσης και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα μέλη και οι μαθητές με το ταλέντο και την αφοσίωσή τους, συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία, διατηρώντας ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.

Η βραδιά έκλεισε με θερμά χειροκροτήματα και χαμόγελα, αφήνοντας υποσχέσεις για νέες, ακόμη πιο εντυπωσιακές παραστάσεις στο μέλλον.