Η σχολική χρονιά μόλις έχει ξεκινήσει. Το πρώτο κουδούνι ήχησε χθες με τους αγιασμούς να τελούνται σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ωρωπού. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των μαθημάτων. Μαθητές και μαθήτριες επιστρέφουν ξανά στα θρανία και γεμίζουν τα προαύλια των σχολείων. Οι αρχηγοί των δημοτικών συνδυασμών, καθώς και πολιτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται ευχήθηκαν για μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Γιώργος Γιασημάκης – Δήμαρχος Ωρωπού

📖 Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές καλή πρόοδο και δύναμη! Να γνωρίζουν ότι όταν υπάρχει θέληση και αισιοδοξία , τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και στις φιλοδοξίες τους.

📌 Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς επίσης καλή δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους που και για φέτος θα είναι δυσκολότερο.

📌 Εμείς , ως τοπική αυτοδιοίκηση θα είμαστε δίπλα σας με υπευθυνότητα για να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας που θα εξασφαλίσουν μια ασφαλή εκπαιδευτική διαδικασία σε κάθε σχολείο του Δήμου μας.

📌 Εύχομαι σ όλους μια δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο με υγεία και δύναμη!“

Θωμάς Ρούσσης – Δήμαρχος Ωρωπού (2014-2019) & Επικεφαλής του συνδυασμού “Πρώτα ο Δημότης”

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον καθιερωμένο αγιασμό, εύχομαι σε όλους τους μαθητές, η νέα χρόνια να είναι η αφετηρία για όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες. Να είναι γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες και προσδοκίες.

Να είναι ευλογημένη, εποικοδομητική και δημιουργική, ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερα εύχομαι στα «πρωτάκια» της Α΄ Δημοτικού, μια πλούσια μαθητική ζωή και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου με διάβασμα, συνέπεια και σωστή προετοιμασία, να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους!

Διονύσης Καμπιώτης – Επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμαχία Δημιουργίας”

Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Μαθητές και μαθήτριες ανταμώνουν ξανά στα προαύλια των σχολείων. Πίσω από τα θρανία κάνουν όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Θέτουν στόχους και οραματίζονται το μέλλον. Τα πρωτάκια μας έρχονται σε επαφή με τον χώρο της γνώσης και της μόρφωσης, ενώ οι μαχητές της τρίτης Λυκείου, εισέρχονται στην τελική ευθεία, ξεκινούν τον μαραθώνιο προς τα όνειρα τους.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά. Εύχομαι στους γονείς καλή δύναμη στο μεγάλο τους έργο: Να δίνουν στοργή, κουράγιο και υποστήριξη σε κάθε όνειρο και επιθυμία των παιδιών τους.

Στα σχολεία μας συντελείται κάτι σπουδαίο. Ετοιμάζεται το μέλλον, χτίζεται το αύριο. Ας οικοδομηθεί λοιπόν αυτό το αύριο με όνειρα, γνώση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Καλή σχολική χρονιά!

Δημήτρης Ζαμπούρας, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ωρωπού

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες Υγεία και Καλή Πρόοδο στα μοναδικά μαθητικά τους χρόνια. Αλλά και στους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών να στέκονται με αγάπη και αλληλεγγύη δίπλα στις αγωνίες των παιδιών.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ωρωπού θα σταθεί αλληλέγγυο στους/στις  εκπαιδευτικούς που θα δώσουν και αυτοί/ες το δικό τους αγώνα, μαζί με τα παιδιά, μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. 

Πιστεύουμε ακράδαντα στην ισχυροποίηση του σημαντικότατου ρόλου των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση του μαθητικού κινήματος. Μαζί θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα όλων των βαθμών εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ωρωπού, αλλά και να προτείνουμε λύσεις που θα κάνουν καλύτερη την ζωή εκπαιδευτικών και μαθητών. Καλή σχολική χρονιά!