Μια δημοσίευση στο Facebook, αναστάτωσε σήμερα το απόγευμα τους κατοίκους του Ωρωπού. Υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας Σκάλας Ωρωπού, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αποφασιστεί το κλείσιμο του κταστήματος της Τράπεζας στην Σκάλα Ωρωπού, με την ημερομηνία τελευταίας λειτουργίας να είναι η Παρασκευή 17 Ιουνίου. Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων σε Αυλώνα και Καπανδρίτι που έχει προκαλέσει σημαντικές διαμαρτυρίες, σειρά φαίνεται να παίρνει και το κατάστημα στην Σκάλα Ωρωπού.

Ο υπάλληλος της τράπεζας δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πορείας συρρίκνωσης της ικανότητας της τράπεζας να παρέχει υπηρεσίες προς το κοινό στην περιοχή μας. Φωτίζοντας την υποστελέχωση, τις οδηγίες για άρνηση παροχής βοήθειας προς τους πολίτες και την βούληση για την μείωση της φυσικής παρουσίας των πελατών. Αν ισχύσει η απόφαση αυτή, δείχνει να εντάσσεται στην ευρύτερη τάση των τραπεζικών ιδρυμάτων να κλείνουν τα καταστήματά τους καθώς πλέον η πρόοδος των ηλεκτρονικών συναλλαγών έχει διαδοθεί ευρέως. Ανοίγεται έτσι “παράθυρο ευκαιρίας” για την μείωση των εξόδων των ιδρυμάτων.

Φυσικά, μένει και να ανακοινωθεί η είδηση δημόσια από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας.


Ο υπάλληλος αναφέρει στην δημόσια ανάρτησή του:

Αγαπημένοι μου φίλοι εντός και εκτός Facebook και γνωστοί σας ανακοινώνουμε ότι η Εθνική τράπεζα Σκάλας Ωρωπού κλείνει. Τελευταια εργάσιμη ημέρα είναι η 17η Ιουνίου.Η ενημέρωση βγήκε την Παρασκευή το απόγευμα. Παρακαλουμε βοηθήστε κι εσείς όπως προσπαθούμε κι εμείς για να κρατήσουμε το κατάστημα μας ανοιχτό. Ας κινητοποιηθούμε όπως μπορούμε. Στο ίντερνετ κυκλοφορεί η φήμη ότι δε θα αφήσουν καμία τράπεζα στον Ωρωπό. Ας μη κρυβόμαστε όπως ανάγκη έχουμε κι εμείς να κρατήσουμε την δουλειά μας έτσι πιστεύουμε και για σας ότι θα προτιμούσατε να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία. Εδώ και καιρό μας έχουν αφήσει 4 άτομα να κρατάμε ολόκληρο το κατάστημα, κοντεύει να σπάσει το στομάχι μας από το άγχος αλλά και πάλι λέμε δόξα το θεό και συνεχίζουμε. Μας απαγορεύουν να σας βοηθάμε στα ρομποτικά μηχανήματα μα δεν τους ακούσαμε ποτέ και είμαστε πάντα εκεί για σας. Οσο κι αν προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το τι θα πει άνθρωπος άλλο τόσο λέμε στα μούτρα τους.

Προσπαθούν καιρό τώρα να σας διώξουν από το ταμείο και τώρα δίνουν το τελειωτικό χτύπημα διώχνοντας μας όλους μαζί. Προσωπικά δηλώνω ότι για μένα είναι η αρχή του τέλους της σταδιοδρομίας μου στην Εθνική λόγω τον οικονομικών μου τα οποία δε θα μου επιτρέπουν να πηγαινοέρχομαι στα διάφορα καταστήματα που θέλουν. Μας τόνισαν να μην διαρρεύσει σε κανέναν πελάτη μας αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μη σας το πούμε.

Ευχαριστώ πολύ όσους διαβάσουν την ανακοίνωση και όσους προσπαθήσουν να βοηθήσουν με τον κάθε τρόπο.”


Διαμαρτυρία ετοιμάζουν οι κάτοικοι του Ωρωπού

Μεγάλη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις συζητήσεις των δημοτών. Η απόφαση αυτή, εντάσσεται σε ένα πλαίσιο γενικότερων απομακρύνσεων δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού εξέδωσε επικριτική ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και καλεί σε διαμαρτυρία μπροστά στην Εθνική Τράπεζα στην Σκάλα Ωρωπού, την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 10:00.


Η ανακοίνωση της Ο.Σ.Ω. :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού και των κατοίκων της περιοχής, για την κατάργηση και την παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ωρωπό.

Η αιφνίδια και άνευ λόγου, παύση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ωρωπό σύντομα, στα μέσα Ιουνίου 2022, αποτελεί άλλη μία υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στον Δήμο μας, και έρχεται να προστεθεί στην απομάκρυνση των υποκαταστημάτων του ΟΤΕ, ΔΕΗ, ALPHA BANK, ενώ δρομολογείται και η απομάκρυνση του τελευταίου υποκαταστήματος, αυτού της τράπεζας Πειραιώς. Το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους συναλλασσόμενους, μιας και ο μεγαλύτερος αριθμός τους είναι μεγάλης ηλικίας συνδημότες μας, που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες, και έτσι οι κάτοικοι του Ωρωπού θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται για αυτές τις υπηρεσίες, σε Χαλκίδα ή Αγ Στέφανο.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 10:00 το πρωί, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διαμαρτυρόμαστε έξω από το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σκάλα Ωρωπού, για να συνεχίσει η λειτουργία της κρίσιμης και αναγκαίας αυτής Υπηρεσίας για τους δημότες και τους παραθεριστές του Δήμου Ωρωπού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.