Την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 10 και 11 Νοεμβρίου 2022, το Νηπιαγωγείο του Ωρωπού είχε κλείσει καθώς είχαν παρατηρηθεί κρούσματα ψύλλων στους μαθητές. Αποφασίστηκε να κλείσει το σχολείο προκειμένου να γίνει απολύμανση. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Λάμπρος Ρόδης, σήμερα με ανάρτησή του στο Facebook κατήγγειλε πως σήμερα (16/11) το σχολείο έχει ακόμη ψύλλους προτρέποντας τους αρμοδίους να επαναλάβουν εντατικότερη απεντόμωση. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ωρωπού, Νίκος Λούπης απάντησε επίσημα στις καταγγελίες με ανάρτηση του.

Η ανάρτηση του Λάμπρου Ρόδη:

Την περασμένη εβδομάδα Πέμπτη και Παρασκευή 10-11του μήνα το νηπιαγωγείο Ωρωπού(χωριό) παρέμεινε κλειστό λόγο ψύλλων μετά από κρούσματα στα παιδάκια.Υποτιθεται ότι έγινε απολύμανση.Σημερα το νηπιαγωγείο είναι γεμάτο ψύλλους.Εγινε απεντομωση ή τα ταισαμε;Με χλωρίνη και ξύδι δεν γίνεται δουλειά κάντε σοβαρή απολύμανση δεν παίζουν με τα παιδιά!!!!

Απάντηση του Νίκου Λούπη, Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ωρωπού:

Την περασμένη βδομάδα και λόγω της εμφάνισης ψύλλων στο Νηπιαγωγείο Ωρωπού, κατόπιν εντολής των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας το Νηπιαγωγείο παρέμεινε κλειστό προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

📌Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε με τις πιο εξελιγμένες μεθόδους και χρησιμοποιήθηκαν, από εξειδικευμένο συνεργείο, τα πιο σύγχρονα μέσα καθαρισμού και απολύμανσης.

Η Σχολική Επιτροπή αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τέτοιου είδους λεπτά και ευαίσθητα ζητήματα και δεν κάνει εκπτώσεις στα όσα είναι απαραίτητο να γίνουν.

Δεν διαπραγματευόμαστε ζητήματα υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για μικρά παιδιά.

📌Παρακάτω παραθέτω την έκθεση του αρμόδιου γεωπόνου που περιγράφει τις εργασίες απολύμανσης που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα πιο αυστηρά κριτήρια ασφαλείας.

Δεν είναι όλα στην ζωή πολιτική ούτε μπαίνουν όλα στο πεδίο της αντιπαράθεσης προκειμένου να αποκομίσουν κάποιοι πολιτικά οφέλη ή να προβάλλουν τον δήθεν υπερπατριωτισμό τους.

Τα παιδιά μας και η υγεία τους είναι πάνω από όλα!