Η υποψήφια βουλεύτρια του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην Α Ανατολικής Αττικής, φιλοξενήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι UNCOVER STORIES, στην εκπομπή Γυναίκες και Πολιτική. Η κα Απατζίδη απάντησε στον Κωνσταντίνο Μαρκέτο στην ερώτηση αν έχει αντιμετωπίσει σεξιστικές συμπεριφορές είτε στην πολιτική είτε ως εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα πριν εκλεγεί βουλεύτρια στις εκλογές του 2019.
Η κα Απατζίδη επισήμανε ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν βαθιά κατάλοιπα της πατριαρχίας, που εμφανίζονται καθημερινά στη ζωή και στην επικαιρότητα, και που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συστηματικό τρόπο από την πολιτεία.
Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την ισότιμη αντιπροσώπηση των γυναικών εμπράκτως, καθώς στα ψηφοδέλτιά του απαιτείται το 50-50 γυναικών και ανδρών υποψηφίων. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ζητά μεταξύ άλλων, να εισαχθεί ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα ως διακριτό είδος ανθρωποκτονίας, να υπάρχουν Δομές για θύματα κακοποίησης δηλαδή συνήθως τις γυναίκες / θηλυκότητες και τα παιδιά, να ανασυσταθεί η Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, να θεσμοθετηθούν αυστηρές νομικές και πειθαρχικές κυρώσεις για τους θύτες και να προστατεύονται αδιαπραγμάτευτα τα θύματα που καταγγέλλουν έμφυλη βία με κάθε δυνατό τρόπο από την Ελληνική Αστυνομία.

Μπορείτε να παρακολουθήστε την εκπομπή εδώ: