Η Εθελοντική Ομάδα Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου παρέλαβε 1 νέο πυροσβεστικό όχημα από τα συνολικά 6 τα οποία δώρισε η Alpha Bank σε Συλλόγους Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας. Τα οχήματα παρέδωσε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, κ. Βασίλειος Ράπανος σε εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Η Εθελοντική ομάδα ενισχύεται προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο που θα παρουσιαστεί τους καλοκαιρινούς μήνες στα δάση του Δήμου μας. Είναι δεδομένη η στήριξη όλων των δημοτών στους εθελοντές.

Η ανακοίνωση της ΕθεΚαΠ στο διαδίκτυο:

Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ράπανος παρέδωσε 6 πυροσβεστικά οχήματα, ενισχύοντας τον στόλο οχημάτων των Συλλόγων Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου και Καρύστου Ευβοίας, του Εθελοντικού Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4×4 Μεσσηνίας, των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης / Κλιμάκιο Ροδόπολης Αττικής και της Εθελοντικής Ομάδας Καπανδριτίου Πολυδενδρίου Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη της Alpha Bank στον εθελοντισμό, στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής υπέρ της βελτίωσης των κοινωνικών, των περιβαλλοντικών και άλλων αναγκών μιας κοινωνίας. Η ένταξή αυτής της δωρεάς, ενός νέου πυροσβεστικού οχήματος στο στόλο της ομάδας μας ΕΘΕΚΑΠ, αυξάνει την αποδοτικότητα, την αμεσότητα και ιδίως την ασφάλεια των Εθελοντών μας, καθιστώντας μας ακόμη πιο έτοιμους επιχειρησιακά να συμβάλλουμε επικουρικά στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπέρ της προστασίας των συνανθρώπων μας, των περιουσιών τους, υπέρ της διαφύλαξης του δασικού πλούτου, των ευαίσθητων μικτών περιοχών, δασικών και οικιστικών και ιδιαιτέρως υπέρ της προστασίας των τεράστιων εκτάσεων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα τον Αύγουστο του 2021, οι οποίες χρήζουν εντονότερης προστασίας προκειμένου να καλωσορίσουμε την ανανέωση αυτών τις επόμενες δεκαετίες. ‘Μαζί, με στόχο το περιβάλλον’ – Alpha Bank, ευχαριστούμε πολύ!