Επίσκεψη κυβερνητικών και πολιτιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στον Ωρωπό.

Συγκεκριμένα, επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφτηκε αγροτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, όπως το ελαιοτριβείο Αρμυριώτη στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, το οινοποιείο Κολιμάτση στον Ωρωπό καθώς και το συσκευαστήριο και παράγωγη ξηρών καρπών Κτήμα Δεβεράκη. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο οινοποιείο Μπάσης και στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό στον Αυλώνα.

Τους πολιτιακούς παράγοντες του Υπουργείου συνόδευσαν η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη Σοφία και η κ. Κόλλια Βάσω, υποψήφιες βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Τους τοπικούς παραγωγούς ανέλαβε να γνωρίσει στο κλιμάκιο ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Ωρωπού Καυκόπουλος Σπύρος που εκτός των συστάσεων προέβαλε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αγροτικές επιχειρήσεις του τόπου μας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, στην ενεργειακή κρίση που πλήττει το κόστος της αγροτικής παραγωγής και στα νέα ευρωπαϊκά επενδυτικά εργαλεία που έχει καταφέρει να απορροφήσει το Υπουργείο για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των μικρών αγροτικών παραγωγών και επενδυτών.

Εξαιρετικά φιλικοί και εγκάρδιοι οι τοπικοί παραγωγοί, εκπροσώπησαν άψογα τον κλάδο, προβάλλοντας την σοβαρή προσέγγιση και την άριστη ποιότητα των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας. Απέδειξαν πως ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής ζωής στο σύνολο του πληθυσμού και με προσεκτικά βήματα μπορεί να αποτελέσει σοβαρό μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Τολμάμε να πούμε πως οι επισκέπτες μας έφυγαν ενθουσιασμένοι τόσο από την εξαιρετική επενδυτική εικόνα που αποκόμισαν όσο και από την άψογη φιλοξενία.