Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη διοργάνωσε ο Περιβαλλοντική Κίνηση Ωρωπού στις παλιές φυλακές Ωρωπού.

Μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε στον χώρο των παλιών φυλακών Ωρωπού. Κύριοι ομιλητές ήταν ο Σταύρος Λυγερός και ο Διονύσης Μαυρογένης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ακόμη παραβρέθηκαν τα μέλη της συντονιστικής Γιώργος Γαβριήλ, Μάνος Τρανταλίδης, ο Στέφανος Τζουμάκας. Εισηγήτρια ήταν η Σοφία Λίτσα.

Οι ομιλητές αφηγήθηκαν πολλές γνωστές και άγνωστες ιστορίες, με λεπτομέρειες από την ημέρα εκείνη ενώ αναφέρθηκαν και στον αντίκτυπο της εξέγερσης τόσο στην λαϊκή κουλτούρα της μεταπολίτευσης όσο και στη σημασία της στο σήμερα. Ο αγώνας κατά της Χούντας, οι φυλακισθέντες αγωνιστές, τα συνθήματα επανήλθαν στη μνήμη του κοινού μέσα από τις αφηγήσεις των ομιλητών. Τέλος, η βραδιά έκλεισε με τραγούδια της εποχής που τραγούδησε ο εξαιρετικός ο Φάνης Σαπατίνας με το συγκρότημα του.