Δεν ήταν και το πιο επεισοδιακό αλλά ούτε και το πιο ήπιο Δημοτικό Συμβούλιο το χθεσινό, 4 Απριλίου 2024, στο Μαρκόπουλο. Εάν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε δύο άξονες αυτοί είναι τα σημαντικά θέματα, όπως αυτά της Πολιτικής Προστασίας τα οποία συζητήθηκαν αλλά και η ένταση μεταξύ Γιασημάκη – Λίτσα η οποία αν και είχε αντικείμενο την καθαριότητα και τα πεπραγμένα της θητείας του πρώην Αντιδημάρχου, στην πραγματικότητα εξέφραζε προσωπικές διαμάχες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΔΩ

Στο πολύ σημαντικό ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας εάν και κατατέθηκαν σημαντικές ενστάσεις απο την αντιπολίτευση και τον Δημήτρη Κιούση για την χρηματοδότηση των εθελοντικών ομάδων υπήρξε η διάθεση απο το σύνολο του σώματος να δοθούν οι δέουσες λύσεις για την ασφάλεια των πολιτών σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στη δημοσίευση του ΦΕΚ για την Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου και της Χωρικής Υποενότητας Κοιλάδας Ωρωπού (Δ.Κ. Νέων Παλατίων, Δ.Κ. Σκάλας Ωρωπού, Δ.Ε. Συκαμίνου, Χαλκουτσίου και Τ.Κ. Ωρωπού) του Δήμου Ωρωπού και την περιβαλλοντική έγκριση αυτού. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για αυτό τονίζοντας τη σημασία της δημοσίευσης αυτής.

Ο Δημήτρης Κιούσης, Επικεφαλής του Συνδυασμού “Προοπτική για τον Ωρωπό” στις ανακοινώσεις ζήτησε πληροφόρηση σχετικά με την Υπεύθυνη Δήλωση Πυρασφάλειας αναφερόμενους στους νέους κανονισμούς της Κυβέρνησης για την Πυρασφάλεια. “Η Κυβέρνηση πέταξε το μπαλάκι στους Δήμους. Οι πολίτες χρειάζονται περισσότερη πληροφόρηση” δήλωσε δια του βήματος ο Δ. Κιούσης.

Γιάννης Μονιάκης: “Η Πολιτική Προστασία στον Δήμο Ωρωπού αλλάζει σελίδα”.

“Το Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πληθυσμού και οι ενέργειες μας αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την προστασία και την θωράκιση των πολιτών απο τα φυσικά φαινόμενα και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Σε άριστη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες και τις γενναίες και τους γενναίους εθελοντές του Δήμου μας ενεργούμε ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου” δήλωσε στο Oropos News ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Μονιάκης.

Ολόκληρη η συνεδρίαση: