Στηριζόμενος σε δημοσίευμα της Καθημερινής με τίτλο «Στη πυρά» τα κονδύλια για πυροπροστασία σε 10 Δήμους της Ανατολικής Αττικής στο οποίο αναφέρεται πως ο Δήμος Ωρωπού είναι στην κορυφή της λίστας των Δήμων της Αττικής που ενώ έχει λάβει χρηματοδότηση για ενέργειες πυροπροστασίας, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Δημήτρης Βελτανιώτης εξέδωσε ανακοίνωση ρωτώντας τον Δήμαρχο Ωρωπού, “Ισχύει κ. Δήμαρχε ότι δεχτήκατε σύσταση από το αρμόδιο υπουργείο για τη μη εκτέλεση των σχετικών δράσεων για τη πυροπροστασία, την ώρα μάλιστα που ο Δήμος μας έχει επιχορηγηθεί με πόσο άνω του 1.200.000€ ; Γιατί κ. Δήμαρχε χρησιμοποιείτε τις δράσεις πυροπροστασίας για την ικανοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων για την εξασφάλιση υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό σας;”

Το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ενωτικής Πορείας:

Πυροπροστασία στο Δήμο Ωρωπού: Ώρα μηδέν;

Μόλις λίγες ημέρες πριν, η εφημεριδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Στη πυρά» τα κονδύλια για πυροπροστασία σε 10 Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, στις 3 Ιουλίου, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με 25 δημάρχους οι περιοχές των οποίων κρίνονται ως ευάλωτες και ευπαθείς, για την εκδήλωση πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας, σε Βόρεια, Δυτική και Νότια-Νοτιοανατολική Αττική.

Ο υπουργός είχε ήδη μια εικόνα του τι συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, βάσει των αναφορών που έχουν δώσει τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής, και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 10 δήμοι από τους 25 ήταν σε κακό επίπεδο στο κομμάτι των δράσεων για τη πρόληψη πυρκαγιάς, όπως απομάκρυνση καύσιμης ύλης και καθαρισμού ξερών χόρτων.
Δυστυχώς, πρώτος στη λίστα αναφέρεται ο Δήμος Ωρωπού…

Και ρωτάμε: Ισχύει κ. Δήμαρχε ότι δεχτήκατε σύσταση από το αρμόδιο υπουργείο για τη μη εκτέλεση των σχετικών δράσεων για τη πυροπροστασία, την ώρα μάλιστα που ο Δήμος μας έχει επιχορηγηθεί με πόσο άνω του 1.200.000,00 ευρώ;

Γιατί κ. Δήμαρχε χρησιμοποιείτε τις δράσεις πυροπροστασίας για την ικανοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων για την εξασφάλιση υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό σας;

Την ώρα που η χώρα πλήττεται βάναυσα από πυρκαγιές με χιλιάδες στρέμματα δάσους και περιουσίες συνανθρώπων μας να παραδίδονται στη πύρινη λαίλαπα, σας καλούμε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα κονδύλια της πυροπροστασίας προς όφελος της δημοτικής σας παράταξης.

Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη θωράκιση του Δήμου Ωρωπού, έναντι σε μια απειλή που είναι κάθε μέρα παρούσα και δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους δημότες. Γιατί κ. Δήμαρχε, δεν είναι όλα πολιτική και αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε.

Δημήτρης Βελτανιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού
Επικεφαλής της παράταξης: «Ενωτική Πορεία»