Ο Πέτρος Δέδες, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού με ανάρτησή του στο Facebook ανέδειξε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα το οποίο προέκυψε σχετικά με την επιχορήγηση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα.

Η ανάρτηση του Πέτρου Δέδε:

Σήμερα, ενημερώθηκα από το φίλο μου Νώντα Δημητρίου, Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα, ότι παρόλο που πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ του Δήμου Ωρωπού να λάβει επιχορήγηση για πρώτη φορά στα χρονικά του εν λόγω συνεταιρισμού, τελικά ακυρώθηκε η κατάθεση αυτού του ποσού που αντιστοιχούσε απο το Δήμο Ωρωπού. Παρόλο, που είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το «κώλυμα» που βρέθηκε στη φορολογική ενημερότητα που είχε προσκομίσει ήταν ότι είχε διαφορετική αιτιολογία έκδοσης, απο αυτή που απαιτούνταν.

Η απλή λύση σε αυτό το ζήτημα, θα ήταν ένα ενημερωτικό τηλέφωνο προς τον κ. Δημητρίου για την άμεση επανέκδοση της φορολογικής ενημερότητας με τη σωστή πλέον αιτιολογία πληρωμής, η οποία για όσους γνωρίζουν εκδίδεται ηλεκτρονικά εντός δευτερολέπτων. Ως νέος άνθρωπος, που υπηρετώ το τόπο μου θλίβομαι βαθιά, διότι γνωρίζω πολύ καλά πως ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αυλώνα, έχει στηρίξει τόσο το Δήμο μας, όσο και όμορους Δήμους με αυτοθυσία και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, σε όλες τις φυσικές καταστροφές που έχουν τελεσθεί στη περιοχή μας.

Τελικά, αυτό είναι το μεγάλο ευχαριστώ προς τους εθελοντές του τόπου μας.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανάρτηση και οι πηγές μας από την πλευρά του Συνεταιρισμού ενώ την προηγούμενη Πέμπτη, ο κ. Δημητρίου είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα για την επιχορήγηση έγγραφα ενώπιων των αρμοδίων υπηρεσιών στον Δήμο και τον είχαν διαβεβαιώσει πως όλα ήταν έτοιμα ώστε να κοπεί το ένταλμα, χθες ενημερώθηκε πως δεν έλαβε την επιχορήγηση. Ο λόγος ήταν μια λεπτομέρεια στην αιτιολογία έκδοσης της φορολογικής ενημερότητας, ζήτημα το οποίο όπως τονίζει ο Συνεταιρισμός θα μπορούσε άμεσα να επιλυθεί εάν ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού είχε ενημερωθεί για το εν λόγω κώλυμα.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασιστεί ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός να λάβει επιχορήγηση από τον Δήμο Ωρωπού (Αριθμός Απόφασης 39/2022, ΑΔΑ: 9ΕΞΔΩ0Π-ΥΒΚ).

Πηγές από τον Συνεταιρισμό αναφέρουν αποκλειστικά στο Oropos News πως η ενέργεια αυτή δηλώνει εμπάθεια και ήταν κάτι που ανέμεναν κρίνοντας από το γεγονός ότι ενώ όλες οι εθελοντικές ομάδες λαμβάνουν καύσιμα από τον Δήμο Ωρωπού και την Πολιτική Προστασία, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός δεν λαμβάνει. Επιπλέον, μας ανέφεραν ότι οι Αυλωνίτες ιδιώτες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα, με μάλιστα έναν ιδιώτη να δίνει στον Συνεταιρισμό διώροφο σπίτι και οικόπεδο στο κέντρο του Αυλώνα για τις ανάγκες του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού.