Μια εξαιρετική πολιτιστική βραδιά, αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες, 9 Ιουλίου 2023, στις παλαιές φυλακές Ωρωπού, από τον Σύλλογο Κρητών Ωρωπού. Οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματά μας ταυτίζονται απόλυτα με το σχόλιο του αγαπητού φίλου Δημήτρη Μακρυγιάννη που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα και αυτός είναι ο λόγος που την αναπαράγουμε αυτούσια. 

Συγχαρητήρια και στο εμπνευσμένο ολιγόλεπτο θέατρο σκιών με θέμα τον Ερωτόκριτο, που παρουσίασε ο μικρός μας φίλος με  τον πατέρα του, Βασίλη Τριανταφύλλου, ένα μοναδικό ταλέντο που εξέπληξε με την ερμηνεία και την μιμητική του, τους παριστάμενους.

“Σε μεγαλειώδη Πολιτιστική εκδήλωση εξελίχθηκε η χθεσινή γιορτή “Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη” που οργάνωσε χθες Κυριακή 9/7/23 ο ανωτέρω Σύλλογος. 

Με την τιμητική παρουσία του Δημάρχου μας Κου Γιώργου Γιασημάκη και δεκάδων παραγόντων της Δημόσιας ζωής του τόπου, οι εκατοντάδες θεατές με ενθουσιώδη καταιγισμό χειροκροτημάτων και συμμετοχής στα τραγούδια της χορωδίας του Συλλόγου απογείωσαν την εκδήλωση σε κορυφαία Καλοκαιρινή Γιορτή. 

Ιδιαίτερη όμως τιμή και συγκίνηση για όλους αποτέλεσε η παρουσία της Συζύγου του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη η οποία με τον απλό της λόγο καταχειροκροτήθηκε απ` το κοινό. Οι συμμετέχοντες χορωδοί με εξαιρετικές ερμηνείες, κάτω απ` την διεύθυνση της ταλαντούχου Κας Αθανασίας Καρελιώτη, έδωσαν στους θεατές, όχι μόνο ενθουσιασμό και συγκίνηση αλλά κι επαγγελματικό ολοκληρωτισμό με μοναδικές φωνητικές επιδόσεις. 

Η μεγάλη βραδιά ολοκληρώθηκε με ατέλειωτα χειροκροτήματα, αναμνηστικές φωτογραφίες και μία σειρά δώρων στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης και τον ευχαριστήριο λόγο του Προέδρου του Συλλόγου Κου Μιχάλη Μπαφάκη. 

Θερμά  Συγχαρητήρια σε όλους σας, ευχαριστούμε !!!