Το Δημοτικό Ωδείο Ωρωπού διοργάνωσε μια αξέχαστη συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στον χώρο των παλιών φυλακών Ωρωπού. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε φόρο τιμής στον πολυαγαπημένο μουσικό, του οποίου το έργο συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί γενιές ακροατών.

Επισημάνθηκε η σημασία των έργων του συνθέτη για την ελληνική μουσική και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Στη συνέχεια, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια σειρά από αγαπημένα κομμάτια του συνθέτη, ερμηνευμένα από μαθητές και από την παιδική χορωδία του Ωδείου.

Η βραδιά περιλάμβανε ερμηνείες από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Χατζιδάκι, όπως το “Χάρτινο το Φεγγαράκι”, το “Αγάπη Που ‘Γινες Δίκοπο Μαχαίρι” και το “Τα Παιδιά του Πειραιά”. Τα κομμάτια αποδόθηκαν με μια ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο πρωτότυπο, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των μουσικών και των καθηγητών του Ωδείου.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της χορωδίας του Ωδείου, που τραγούδησε με πάθος και ενθουσιασμό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση και νοσταλγία. Ο συνδυασμός των φωνών και η άριστη εκτέλεση των μουσικών κομματιών απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από το κοινό.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Μέσα από αφηγήσεις, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πορεία του μεγάλου συνθέτη και την επιρροή του στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Η βραδιά ήταν μια πραγματική γιορτή της μουσικής και της μνήμης του Μάνου Χατζιδάκι. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενώ η ανταπόκριση και το θερμό χειροκρότημα στο τέλος της εκδήλωσης έδειξαν πόσο σημαντικός είναι ο Χατζιδάκις για όλους μας.

Το Δημοτικό Ωδείο Ωρωπού αξίζει συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση και την ποιότητα της συναυλίας. Οι εκδηλώσεις τέτοιου είδους όχι μόνο τιμούν τους μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και καλλιεργούν την αγάπη για τη μουσική στις νέες γενιές, συμβάλλοντας στη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.